Beschut werken

Beschut werken is bedoeld voor mensen die een lichamelijke, verstandelijke of psychische belemmering hebben. Je kunt wel werken, maar er zijn aanpassingen in je werk of op je werkplek nodig. Ook krijg je extra begeleiding.

Om beschut te werken heb je toestemming van het UWV nodig.

Hoe werkt het?

Beschut werk kan eenvoudig inpakwerk zijn, maar ook precies productiewerk zoals het maken van printplaten. Dat hangt af van wat je kunt en wilt.

Als je beschut werkt, heb je één vaste werkgever. Je krijgt een contract en een salaris. Je kunt ook ergens anders werken, maar je blijft wel in dienst van jouw werkgever. Bekijk ook het filmpje van Merel hiernaast, die beschut werkt.

Hoe kom je in aanmerking voor beschut werk?

In iedere gemeente zijn plekken voor Beschut Werk beschikbaar. Als je je bij Werkleerbedrijf Lucrato aanmeldt, krijg je een screening. Als blijkt dat beschut werk het best bij jou past kun je – samen met je consulent – een aanvraag doen bij het UWV. Als je aanvraag is goedgekeurd, helpt Lucrato je met het vinden van de juiste werkplek in de gemeente Apeldoorn, Epe of Heerde.

Neem voor meer informatie contact op ons op.

Contact opnemen

Onze benadering

We richten ons op de talenten van een kandidaat, niet op de belemmeringen. Deze talenten proberen we te versterken. We besteden daarbij aandacht aan de kandidaat als mens. Dat wil zeggen dat we de persoonlijke situatie van iemand in alle facetten meenemen. Binnen deze aanpak verliezen we ook de zakelijke benadering niet uit het oog.

Meer over ons