Werkleerlijnen

In een werkleerlijn werk én leer je tegelijk in een kansrijk beroep. Dat zijn beroepen waarin veel werk is en waarvoor werkgevers altijd op zoek zijn naar personeel. Denk aan de horeca, ICT, groenvoorziening, beveiliging of de zorg.

In de werkleerlijnen werken we samen met het onderwijs, bijvoorbeeld Aventus of SVH, en verschillende werkgevers in het werkveld. Een werkleertraject duurt tussen vier maanden en een jaar.

Hoe werkt het?

Voorbereiding
Als je in aanmerking komt voor een werkleertraject, volg je eerst een training om basisvaardigheden aan te leren en in het werkritme te komen. Dat doe je bij Lucrato of direct bij een werkgever. Een snuffelperiode van een maand bij een werkgever, om erachter te komen of het werk echt iets voor jou is, is ook een optie.

Leren
Je volgt een praktijkgerichte opleiding en werkt bij een erkend leerbedrijf. De lessen kun je vaak op locatie bij de werkgever volgen. Daarbij haal je ook een landelijk erkend praktijkverklaring op MBO-niveau 1, of misschien zelfs op MBO-niveau 2.

Leren en werken
Je leert én werkt tegelijk bij een werkgever. Hoe lang en hoeveel je moet leren, verschilt per werkleerlijn.

Begeleiding
Tijdens het hele proces sta je er niet alleen voor! Je krijgt begeleiding van de onderwijsinstelling, je werkgever én van Lucrato. Ook als je hierna een baan krijgt, begeleidt Lucrato je nog een tijdje.

Beloning
Tijdens het traject ontvang je salaris volgens de CAO van de branche waarin je werkt. Als alles goed is gegaan en de werkgever ook tevreden is, krijg je een contract aangeboden. Sowieso heb je een welverdiend diploma op zak!

Neem contact op