Werkleerlijn Evenementbeveiliging

In de functie van Evenementenbeveiliger ofwel Event Security Officer (ESO) sta je op evenementen met allerlei soorten publiek en verschillende omstandigheden. Als evenementenbeveiliger kun je aan de slag op sportevenementen, popconcerten, dancefestivals, paardenconcours, benefietconcerten, veilingen, beurzen, congressen of bedrijfsfeesten.

Hoe ziet de werkleerlijn eruit?

De opleiding voor Event Security Officer (ESO) bestaat uit drie lesdagen die bij Dutch Base Security in Utrecht plaatsvinden. Na het halen van de examens Wet- & Regelgeving en Evenementenbeveiliging, loop je mee op een aantal evenementen. Er wordt veel aandacht besteed aan je gedrag bij allerlei soorten calamiteiten die kunnen voorkomen tijdens een evenement.

En daarna?

Vervolgens ga je aan het werk als evenementenbeveiliger met minimaal een overeenkomst voor zes maanden óf je kunt doorstromen naar de BBL-opleiding Beveiliger op MBO-2. Als je je examens haalt en jij en je werkgever tevreden zijn, kun je er vanuit gaan dat je een baan aangeboden krijgt. Tijdens het hele het traject krijg je begeleiding van Lucrato. Ook als je een baan hebt, blijven wij je nog even volgen.