Beschut werken

Beschut werk is bedoeld voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking. Je kunt wel werken, maar er zijn aanpassingen op je werkplek nodig. Ook krijg je meer begeleiding dan een reguliere medewerker.

Om beschut te werken heb je toestemming van het UWV nodig.

Hoe werkt het?

Beschut werk kan eenvoudig inpakwerk zijn, maar ook precies productiewerk zoals het maken van printplaten. Dat hangt af van wat je kunt en wilt.

Als je beschut werkt, heb je één vaste werkgever. Je krijgt een contract en een salaris. Je kunt ook ergens anders werken, maar je blijft wel in dienst van jouw werkgever. Je wordt dan gedetacheerd.

Bekijk ook het filmpje van Merel hiernaast, die beschut werkt.

Hoe kom ik in aanmerking voor beschut werk?
In iedere gemeente zijn plekken voor Beschut werk beschikbaar. Je kunt – jijzelf of een consulent – een formulier op de website van het UWV invullen om de aanvraag te doen. Als je aanvraag is goedgekeurd, helpt Werkleerbedrijf Lucrato je met het vinden van de juiste werkplek in de gemeenten Apeldoorn, Epe en Heerde.

Alle informatie vind je ook op de speciale website van de overheid voor beschut werken: Beschut aan de Bak.

“Het schoonmaakwerk geeft mij een rustig en opgeruimd hoofd.”

Onze missie

We verrijken het leven van mensen die door psychische, mentale en/of lichamelijke belemmeringen extra ondersteuning nodig hebben bij het vinden van betaald en duurzaam werk.

Dit doen we door ze te ‘leren werken’ en aan passend werk te helpen bij een werkgever in de regio Apeldoorn, Epe, Heerde. Werkleerbedrijf Lucrato kan daarbij ook zelf de werkgever zijn.