Werkfit

Is het erg lang geleden dat je hebt gesolliciteerd of ben je nog niet toe aan werken?

In ons programma Werkfit kom je opnieuw in beweging. Letterlijk en figuurlijk. Met een klein groepje én in een veilige omgeving ga je aan de slag met bewegingslessen, coaching en praktijkopdrachten. Na dit actieve ontwikkelprogramma van maximaal 24 weken voel je je lichamelijk én geestelijk fit genoeg om weer aan de slag te gaan.

Wat kun je verwachten?
We bieden een persoonlijke aanpak in een veilige omgeving waarin je kunt leren en ook van anderen kunt leren. Ons team staat klaar om je te verrijken met inzicht, kennis en vaardigheden. Van jou verwachten we dat je minimaal een half uur kunt wandelen.

Hoe meld je je aan?
Als jij en je consulent deze training voor jou geschikt vinden, meldt je consulent je voor één of meerdere onderdelen aan. Na een intakegesprek ontvang je een rooster met daarop de modules waar je aan gaat deelnemen.

Heb je vragen?
Neem contact met ons op.
Bellen mag ook:

055-54 92 500

Programma

In totaal bestaat het Werkfit ontwikkelprogramma uit drie modules. Ieder onderdeel duurt acht weken.

Onderzoek
In dit onderdeel onderzoek je samen met het Arbeidsdiagnosecentrum wat jouw interesses, drijfveren en talenten zijn. Zo ontstaat er een compleet beeld waarmee je je verder kunt ontwikkelen.

Ontwikkeling
In deze periode kom je letterlijk en figuurlijk in beweging. Tijdens lichamelijke oefeningen (her)ontdekt je kracht en je motivatie om te werken. Ook ontdek je eventuele belemmerende overtuigingen en hoe je daarmee om kunt gaan. De trainingen zijn uitdagend, afwisselend en zetten aan tot actie. Je krijgt een positieve boost en nieuw zelfvertrouwen.

Oriëntatie
In dit onderdeel krijg je inzicht in je talenten die je koppelt aan banen in zogenaamde kansberoepen. Dat zijn beroepen waar veel werk in is. Hiermee vergroot je de kans op een passende baan.

Even rustig nalezen? Bekijk onze flyer over Werkfit. Je kunt hem dan ook printen.

MEER WETEN OVER:

HULP BIJ WERK VINDEN

Werk vinden dat bij je past begint met een goede voorbereiding. Hoe doet je dat en wat kan daarbij helpen?

WERKLEERLIJNEN

In een werkleerlijn werk én leer je tegelijk in een kansrijk beroep. Denk aan de horeca, ICT, groenvoorziening, beveiliging of de zorg.

BESCHUT WERKEN

Beschut werk is een aangepaste werkvorm voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking.

NIEUWKOMERS

Lucrato werkt met diverse organisaties samen om statushouders effectief en efficiënt te ondersteunen bij het vinden van werk.

DOWNLOADS en Links

Beeld

Werkervaringsplekken

Wil je je vaardigheden als werknemer ontwikkelen? Of ontdekken welke sector bij je past? Dan is een werkervaringsplek misschien wat voor jou. Met behoud van uitkering doe je ervaring op één van de werkplekken die Werkleerbedrijf Lucrato hiervoor beschikbaar heeft.


Beeld

Hoe pak je dat aan?

In het WERK-portal van SBCM kun je leren en oefenen met situaties die je tegenkomt als je werk zoekt. En hoe je fijn aan het werk kunt blijven. Ook op persoonlijk vlak kun je dingen leren, zoals omgaan met geld of gezond blijven.


Beeld

Brochure Arbeidsdiagnosecentrum

Als je nog niet weet waar je goed in bent of wilt weten wat je persoonskenmerken zijn, kun je bij het Arbeidsdiagnosecentrum van Lucrato tests doen. In deze brochure zie welke onderzoeken bij het Arbeidsdiagnosecentrum mogelijk zijn.

Onze aanpak

Werkleerbedrijf Lucrato ondersteunt mensen bij het ontwikkelen van kennis en vaardigheden, zodat zij – het liefst binnen een jaar – duurzaam aan het werk kunnen bij werkgevers in de regio.

Werkgevers helpen we om sociaal te ondernemen. We ondersteunen met innovatieve instrumenten en ontzorgen met onze kennis en ervaring.

Wij werken integer, bevlogen, verbindend en ondernemend samen met klanten, kandidaten, partners en elkaar. Samen komen we tot het gewenste resultaat: zo regulier mogelijk werk(plezier) voor iedereen.