Werk vinden dat bij je past begint met een goede voorbereiding. Op onze vacaturesite en in ons Leerplein in Apeldoorn vind je het laatste baanaanbod. Jouw consulent helpt je bij het zoeken naar de juiste baan voor jou. Om het zoeken makkelijker te maken is er regelmatig een banenmarkt, waar je kennis kunt maken met werkgevers in jouw buurt.

Solliciteren

Als je weet welke baan je wilt, heb je een actueel Curriculum Vitea (CV) nodig en schrijf je een sollicitatiebrief. In een CV staan je naam, adres en telefoonnummer, wat je aan opleidingen hebt gedaan, wat je werkervaring is en wat je interesses zijn.

In de sollicitatiebrief vertel je waarom je deze baan graag wilt en waarom jij de beste kandidaat ervoor bent. Zo’n brief wordt ook wel ‘motivatie’ genoemd.

Filmpje

Is schrijven niet je sterkste punt? Dan kun je ook een sollicitatievideo maken. Je ziet het steeds meer en bedrijven vinden het vaak leuk en origineel. Je vertelt daarin hetzelfde als in een brief, maar dan via beeld. In deze video krijg je tips en informatie over het maken van zo’n filmpje.

Je kunt bij Lucrato een sollicitatietraining volgen als jij en je consulent dat een goed idee vinden. Je consulent meldt je daarvoor aan.

Werkfit

Is het erg lang geleden dat je hebt gesolliciteerd of ben je nog niet toe aan werken?
In ons programma Werkfit kom je opnieuw in beweging. Letterlijk en figuurlijk. Met een klein groepje én in een veilige omgeving gaan jullie aan de slag met bewegingslessen, coaching en praktijkopdrachten. Hiermee bouw je vertrouwen in jezelf op waardoor ook jij weer zin krijgt om te werken. En om uiteindelijk je eigen inkomen te kunnen verdienen.

Wil je meer weten? Lees hier verder of vraag ernaar bij je consulent.