Wethouder Nick Derks bezoekt Lucrato

Donderdag 14 december mochten we Nick Derks, wethouder economische zaken in Apeldoorn, verwelkomen bij Werkleerbedrijf Lucrato. Gerrie van Sunder, algemeen directeur, en accountmanager Albert Mein vertelden over de dienstverlening van Lucrato. Vervolgens kreeg hij een rondleiding om zelf te zien en te ervaren wat Lucrato kan betekenen voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij het vinden van betaald werk.

De rondleiding startte op de werkplaats waar medewerkers met veel plezier werkzaamheden verrichten voor Talens. Vervolgens vertelde consulente Mariska de Winter meer over het traject dat statushouders kunnen doorlopen bij Lucrato op weg naar werk. Daarna stond techniek centraal. Eerst in de werkplaats waar hard wordt gewerkt aan printeronderdelen voor SDD. En daarna bij de TINT waar door nieuwe technologie mensen worden geholpen zo duurzaam en volledig mogelijk inzetbaar te worden.

We sloten het bezoek af met een lekkere lunch bij onze eigen lunchroom Smaak! Ondernemer Ronald Dros sloot aan om meer te vertellen over hoe hij als werkgever de samenwerking met Lucrato ervaart en wat het betekent om inclusief te ondernemen.

Nick Derks: “Heel mooi om te zien hoe breed de dienstverlening van Lucrato is en wat ze allemaal kunnen betekenen voor mensen die wat extra hulp nodig hebben op weg naar werk.”

We bedanken Nick Derks en zijn collega Loes Klanderman hartelijk voor hun interesse in Lucrato!