Technologie en inclusie komen samen bij VMI Group
Maarten Heere, wethouder in Epe en bestuurslid van Lucrato, sluit samen met Marian van Schie, accountmanager bij Lucrato, de maand van de 1000 voorbeelden voor ons af met een bezoek aan VMI Group In Epe. Een organisatie waar technologie en inclusief ondernemerschap prachtig samen komen. Reden om ze in het zonnetje te zetten!

VMI ontwikkelt en maakt high tech machines voor de productie van autobanden en technische rubberproducten, maar ook voor bijvoorbeeld wattenschijfjes, de behandeling van aluminium frisdrankblikjes en het sorteren van medicijnen. Kortom, een droom voor iedereen met interesse in techniek. Via Lucrato en Buddo werken ruim 18 medewerkers in de productie bij VMI en nog eens 6 medewerkers bij de interne dienst en 2 Oekraïense dames in het magazijn.

Goede begeleiding
Jeroen Hofstra, Vice President Global HR bij VMI: “Jaren geleden hebben we er bewust voor gekozen om werk geschikt te maken voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij het vinden van betaald werk. Omdat we merkten dat goede begeleiding hierbij cruciaal is, hebben we werkcoach Edwin de Weerdt aangetrokken. Dit bleek een gouden zet. We zien enorm veel trots en ontwikkeling bij de medewerkers. Ze zijn volledig onderdeel van ons bedrijf, ze dragen bijvoorbeeld dezelfde bedrijfskleding en volgen opleidingen via VMI. We hebben er hele goede medewerkers bij”. Edwin vult aan: “Ik krijg wel eens de vraag of ik tegen problemen aanloop. Daar kan ik heel kort over zijn. Eigenlijk loop ik nergens tegenaan, we lossen alles samen op.”

Maarten Heere: “Ik zie bij VMI een enorme betrokkenheid in de persoonlijke begeleiding en toewijding naar de medewerkers. VMI laat zien dat commercieel en sociaal heel goed hand in hand kunnen gaan. Met recht een voorbeeld voor andere ondernemers!”.