PSO 30+ en trede 3 voor SDD uit Emst!

Het toonaangevende bedrijf SDD uit Emst (gemeente Epe) heeft de hoogste trede van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (#PSO) behaald. Naast PSO-trede 3, waarbij SDD tot de top 10% meest sociale werkgevers van Nederland behoort, hebben ze tevens de PSO 30+ certificering behaald. Een zeer unieke prestatie als private partij waarbij minimaal 30% van hun personeelsbestand bestaat uit mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij het vinden en behouden van betaald werk.

Inspirerende sociaal ondernemer
Op 18 maart 2024 heeft Roland Oudsen, CEO van SDD, het certificaat in ontvangst genomen op de productielocatie van SDD bij Werkleerbedrijf Lucrato in Apeldoorn. Deze werd uitgereikt door wethouder Maarten Heere van de gemeente Epe in het bijzijn van Nathalie van der Vinne van PSO en Anouk Boonen-Kampkuiper van het Expertisecentrum Social Return (Werkcentrum Veluwe Stedendriehoek). Maarten Heere: “Ik heb veel waardering voor de inspirerende wijze van sociaal ondernemen van SDD en ik ben erg trots op zo’n mooi bedrijf binnen onze gemeente.”

Roland Oudsen is erg blij met het behalen van deze certificering en ziet dit als waardering voor de wijze waarop hij de doelgroep betrekt bij zijn organisatie: “Wij kijken naar wat mensen kunnen en leuk vinden, dat is belangrijk. De rest leren wij ze wel”.

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) wordt toegekend door TNO, de onafhankelijke organisatie die de mate van inclusiviteit van bedrijven en organisaties meet. Deze erkenning laat zien de SDD zich voortdurend inspant om impact te maken en een voorbeeld te stellen op het gebied van sociaal ondernemen.

Meer weten over PSO? Kijk dan op PSO en SROI | Werkleerbedrijf Lucrato.