Een groot inclusief hart

Circulus heeft een groot inclusief hart. Reden voor wethouder Sunita Biharie om deze organisatie, tijdens deze maand van de 1.000 voorbeelden, eens extra in het zonnetje te zetten.

Een passende baan
Vanuit Lucrato werken er medewerkers op diverse afdelingen bij Circulus. Denk aan De Wasserij, de inzameling, de administratie en de groenvoorziening. Albert Mein, accountmanager bij Lucrato: “De lijnen met Circulus zijn erg kort en er wordt altijd meegedacht over een passende baan voor een kandidaat. Ze staan altijd open voor nieuwe kandidaten en kijken naar de mogelijkheden in plaats van de belemmeringen. We zijn enorm blij met deze samenwerking.”

Inclusie dwars door de organisatie heen
Lisette Bosch, algemeen directeur Circulus, vertelt: “We willen zoveel mogelijk inclusie, dwars door de organisatie heen. Onze organisatie leent zich perfect voor sociaal ondernemen en steeds meer collega’s doen ervaringen ermee op en ervaren hierin werkplezier. Om inclusie succesvol te maken, werken we bijvoorbeeld met de serious game ‘inclusieversneller’, een hele leuke methode om intern de bewustwording rondom inclusie te vergroten.”

Sunita Biharie: “Heel mooi om te zien hoe inclusief werkgeverschap bij Circulus in het DNA zit. Zij zijn met recht een voorbeeld voor andere werkgevers.”