Anders werven
Voor de maand van de 1000 voorbeelden bracht wethouder, en voorzitter van het bestuur van Lucrato, Sunita Biharie ook een bezoek aan horeca groothandel HANOS. Om meer kansen te bieden voor werkzoekenden die extra ondersteuning nodig hebben bij het vinden van betaald werk is de HANOS in Apeldoorn anders gaan werven: zonder vaste functieprofielen. Kandidaten reageren op concrete werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden.

Vestigingsdirecteur René Veneboer: “Ik vond dat we als bedrijf meer moesten doen voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij het vinden van betaald werk. We zijn in gesprek gegaan met Werkleerbedrijf Lucrato en Buddo met onder andere dit mooie ‘open hiring’ traject als resultaat.

Harrie-Helpt training
Voor de begeleiding van de medewerkers is HANOS actief aan de slag gegaan met de Harrie Helpt trainingen. De Harrie Helpt-training is een tweedaagse training waarin de deelnemer opgeleid wordt tot de ideale collega van iemand met een arbeidsbeperking. “Deze trainingen hebben enorm geholpen om meer begrip voor elkaar te krijgen. Ik kan zelfs wel stellen dat onze organisatie er wat zachter en socialer van is geworden” aldus René. “De mensen die hier via Lucrato werken zijn volledig onderdeel van ons team en werken overal in de organisatie. Ze zijn werkzaam op de kaasafdeling, in de wasstraat, het magazijn en ga zo maar door. We hebben er hele waardevolle medewerkers aan.”

Sunita Biharie: “De HANOS heeft functies gecreëerd waardoor medewerkers een kans krijgen. Ze zijn een prachtig voorbeeld van een commercieel bedrijf met veel aandacht voor de mens.” René sluit af met nog een tip voor andere ondernemers: “Doe het echt vanuit je hart, dan lukt het altijd.”