Werkmarkt voor matching werkgevers en werkzoekenden: “Nu al geslaagd!”

MacDonald's in gesprek met kandidaten op de Werkmarkt
MacDonald's in gesprek met kandidaten op de Werkmarkt

150 werkzoekenden uit Apeldoorn en omgeving bezochten op 11 februari de werkmarkt bij Werkleerbedrijf Lucrato. Hier gingen ze in gesprek met 23 werkgevers. De werkmarkt helpt de werkzoekenden bij hun oriëntatie op de arbeidsmarkt en bij het vinden van een baan.

Vacatures in verschillende branches
Vanuit verschillende branches waren bedrijven en intermediairs aanwezig met openstaande vacatures. Met name in de logistiek, bouw, schoonmaak en in de groenbranche zitten bedrijven te springen om gemotiveerde kandidaten. Naast vele uitzendbureaus zoals Taxiwerq, Synensis en Jans Uitzendbureau, waren ook techniek-opleider Cottus,  Axent Groen, Clear Polymers, Dros Schoonmaakdiensten, ESA en MacDonald’s aanwezig.

Geslaagd
Eli was één van de aanwezige werkzoekenden. Hij geeft aan: “Ik wil graag taxi rijden. Daarover ga ik volgende week verder in gesprek met TaxiWerq. Dus voor mij is de werkmarkt nu al geslaagd!”

Voor werkgevers werkt het concept van laagdrempelige ontmoetingen ook goed. Restaurantmanager Burcu Nijzing van MacDonalds: “We merken dat kandidaten vaak denken dat we alleen jonge hamburger-bakkers zoeken. Maar je kunt bij ons juist in heel veel soorten werk aan de slag: als barista, als keukenhulp, in de schoonmaak, onderhoud en bij de kassa. Er zijn doorgroeimogelijkheden en de diversiteit van mensen die bij ons werkt is groot. We nemen ook graag statushouders aan. Ik heb tijdens de werkmarkt al direct iemand een baan kunnen aanbieden die bij ons gaat starten binnenkort!”

Ook Harald Jager van KTP-Interflex voerde veel gesprekken met kandidaten tijdens de werkmarkt. Hij zoekt met name chauffeurs voor de bezorgdienst van Albert Heijn. “Met 7 werkzoekenden heb ik een vervolggesprek ingepland, en van nog 4 anderen krijg ik nog een cv nagestuurd.”