Werkleerlijnen

In een werkleerlijn werk én leer je tegelijk in een kansrijk beroep. Dat zijn beroepen waarin veel werk is en waarvoor werkgevers altijd op zoek zijn naar personeel. Denk aan de horeca, ICT, groenvoorziening, beveiliging of de zorg.

In de werkleerlijnen werken we samen met het onderwijs, bijvoorbeeld Aventus of SVH, en verschillende werkgevers in het werkveld. Een werkleertraject duurt tussen vier maanden en een jaar.

Hoe werkt het?

Voorbereiding
Als je in aanmerking komt voor een werkleertraject, volg je eerst een training om basisvaardigheden aan te leren en in het werkritme te komen. Dat doe je bij Lucrato of direct bij een werkgever. Een snuffelperiode van een maand bij een werkgever, om erachter te komen of het werk echt iets voor jou is, is ook een optie.

Leren
Je volgt een praktijkgerichte opleiding en werkt bij een erkend leerbedrijf. De lessen kun je vaak op locatie bij de werkgever volgen. Daarbij haal je ook een landelijk erkend praktijkverklaring op MBO-niveau 1, of misschien zelfs op MBO-niveau 2.

Leren en werken
Je leert én werkt tegelijk bij een werkgever. Hoe lang en hoeveel je moet leren, verschilt per werkleerlijn.

Begeleiding
Tijdens het hele proces sta je er niet alleen voor! Je krijgt begeleiding van de onderwijsinstelling, je werkgever én van Lucrato. Ook als je hierna een baan krijgt, begeleidt Lucrato je nog een tijdje.

Beloning
Tijdens het traject ontvang je salaris volgens de CAO van de branche waarin je werkt. Als alles goed is gegaan en de werkgever ook tevreden is, krijg je een contract aangeboden. Sowieso heb je een welverdiend diploma op zak!

Welke werkleerlijnen zijn er?

Werkleerlijn Zorg
Er is een groot tekort aan helpende handen in de zorg- en welzijnssector. Je kunt na deze werkleerlijn meteen aan de slag of in de praktijk verder leren voor Helpende MBO-niveau 2.

Lees meer >

Werkleerlijn Horeca
In de werkleerlijn Horeca werken we samen met de OSP Vermaat Groep, een bekend bedrijf in de horeca en catering. Je werkt en volgt een branche opleiding te vergelijken met MBO-niveau 1.

Lees meer >

Werkleerlijn Groen/openbare ruimte
In de werkleerlijn Groen werk je een aantal dagen in de week en volgt daarnaast een landelijk erkende opleiding voor aankomend hovenier. 

Lees meer >

Werkleerlijn Beveiliging
Werkleerbedrijf Lucrato loodst jou samen met Vigilat Beveiliging door het werkleertraject waarna je je diploma Beveiliger MBO-niveau 2 op zak hebt.

Lees meer >

Werkleerlijn Data Analist
Na het afronden van deze werkleerlijn kun je als (junior) data analist, data developer, BI-medewerker of data engineer aan de slag bij diverse bedrijven.

Lees meer >

Of STEL JE VRAAG DIRECT aan:

Albert Mein

voor bouw, industrie, techniek en grote bedrijven in techniek.

tel. 06 – 27 18 90 81

Mieke Hendriks

voor horeca, recreatie, facilitair en schoonmaak.

tel. 06- 53 31 41 04

Marian van Schie

voor gemeente Epe.

tel. 06-39 31 56 18

Erik Schrijver

voor overheid, groothandel, detailhandel, groen, infra, vervoer, warehousing en werk uitbesteden.

tel. 06-13 40 59 45

Arjan van Rooij

voor MKB en industrie Heerde.

tel. 06 – 10 08 91 29

Lotte Schimmel

voor zorg en welzijn, ICT en zakelijke dienstverlening.

tel. 06 – 53 31 00 61

Onze missie

We verrijken het leven van mensen die door psychische, mentale en/of lichamelijke belemmeringen extra ondersteuning nodig hebben bij het vinden van betaald en duurzaam werk.

Dit doen we door ze te ‘leren werken’ en aan passend werk te helpen bij een werkgever in de regio Apeldoorn, Epe, Heerde. Werkleerbedrijf Lucrato kan daarbij ook zelf de werkgever zijn.