Werkleerlijn Zorg

Ben je behulpzaam en kun je goed met allerlei mensen omgaan? Dan is de Werkleerlijn Zorg zeker iets voor jou! Er is een groot tekort aan helpende handen in de zorg- en welzijnssector. Je kunt na deze werkleerlijn meteen aan de slag of in de praktijk verder leren voor Helpende MBO-niveau 2.

Hoe ziet de werkleerlijn eruit?
Je start met een periode van twaalf weken bij de was- en strijkservice in Epe. Daar volg je een leer- en werkprogramma om in het werkritme te komen. Tijdens deze periode start je ook met de opleiding Basiszorg. Deze wordt gegeven door een docent van ROC Aventus en bestaat uit negen dagdelen. Je wordt ondersteund door een praktijkbegeleider van de was- en strijkservice die in nauw contact staat met Werkleerbedrijf Lucrato.

Werken én leren

Na deze periode stroom je in bij een zorginstelling in Epe of Heerde waar je aan het werk gaat, óf tegelijk een BBL opleiding Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 kunt volgen. Je combineert dan werken met leren. Werkleerbedrijf Lucrato zoekt een bedrijf dat het best bij jou past.

Volg je een vervolgopleiding, dan zorgen we ervoor dat je je in samenwerking met de zorginstelling verder kunt ontwikkelen. Ook als je een baan hebt gekregen, volgen we je nog een tijdje.

Heb je vragen?
Neem contact op met jouw consulent bij Lucrato.

ANDERE WERKLEERLIJNEN:

BEVEILIGING

Werken in de beveiliging is top! Jij zorgt ervoor dat alles gladjes verloopt en dat iedereen zich aan de regels houdt. 

HORECA

Heb je weinig tot geen ervaring in de keuken of een restaurant maar lijkt het je wel leuk? Dan is dit je kans!

GROEN

In het Groen liggen de kansen voor oprapen! Werkgevers in de groensector vragen ieder jaar nieuwe collega’s. 

DATA ANALYSE

Was je altijd al gek op gamen of computers, houd je van cijfers en ben je accuraat? Check dan deze werkleerlijn!

DOWNLOADS en links

Flyer Werkleerlijn Zorg

In deze flyer vind je alle informatie over de Werkleerlijn Zorg bij elkaar. Klik op de knop ‘download’ om de flyer te openen en/of op te slaan op je computer. Je kunt hem dan ook printen.


Beeld

Flyer Werkleerlijn Horeca en Catering

In deze flyer vind je alle informatie over de Werkleerlijn Horeca en Catering. Klik op de knop ‘download’ om de flyer te openen en/of op te slaan op je computer. Je kunt hem dan ook printen


Beeld

Hoe pak je dat aan?

In het WERK-portal van SBCM kun je leren en oefenen met situaties die je tegenkomt als je werk zoekt. En hoe je fijn aan het werk kunt blijven. Ook op persoonlijk vlak kun je dingen leren, zoals omgaan met geld of gezond blijven.

Onze aanpak

Werkleerbedrijf Lucrato ondersteunt mensen bij het ontwikkelen van kennis en vaardigheden, zodat zij – het liefst binnen een jaar – duurzaam aan het werk kunnen bij werkgevers in de regio.

Werkgevers helpen we om sociaal te ondernemen. We ondersteunen met innovatieve instrumenten en ontzorgen met onze kennis en ervaring.

Wij werken integer, bevlogen, verbindend en ondernemend samen met klanten, kandidaten, partners en elkaar. Samen komen we tot het gewenste resultaat: zo regulier mogelijk werk(plezier) voor iedereen.