Werkleerbedrijf Lucrato gaat voor dubbel duurzaam

Zonnepanelen

Op het dak van het pand van Werkleerbedrijf Lucrato is onlangs het een en ander veranderd. Van een kale vlakte ligt het nu vol met wel 1724 zonnepanelen. Hiermee kan bijna 500.000 KwH per jaar worden opgewekt. Een groot deel hiervan wordt terug geleverd aan het energienetwerk. Een ander deel wordt door Lucrato zelf gebruikt met als doel dit de komende jaren uit te breiden. Denk bijvoorbeeld aan het opladen van elektrische auto’s of het opslaan van energie.

E2 energy is de leverancier van de zonnepanelen en benut de samenwerking met Lucrato meteen om zelf ook sociaal te gaan ondernemen. Een deel van het onderhoud aan de zonnepanelen, bijvoorbeeld het demonteren van kabels, zal namelijk worden uitgevoerd door mensen van Lucrato, mensen die door psychische, mentale en/of lichamelijke belemmeringen extra ondersteuning nodig hebben bij het vinden van betaald en duurzaam werk.

Gerrie van Sunder, algemeen directeur Werkleerbedrijf Lucrato: “Een mooi voorbeeld van dubbel duurzaam, we wekken duurzame energie op en kunnen hiermee mensen duurzaam plaatsen. Een win-win situatie!”