Werkgever Dulimex in het zonnetje tijdens Week van de 1000 voorbeelden

0 (5)

De week van de 1000 voorbeelden is in volle gang. Ook vanuit Werkleerbedrijf Lucrato zetten we deze week vele werkgevers in het zonnetje die sociaal ondernemen en inclusie hoog in het vaandel hebben staan. Dankzij deze werkgevers krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een passende baan. En niet te vergeten werkplezier en zelfvertrouwen!

Voor de week van de 1000 voorbeelden hebben we Dulimex B.V. in het zonnetje gezet. Wethouder Erik Visser van de gemeente Epe ging een ‘digitaal kopje koffie’ drinken met Joop Baaijens, manager Warehouse en Logistiek bij Dulimex. Dulimex is een internationale handelsonderneming in ijzerwaren, bouwbeslag en hang- en sluitwerk.

Voor Dulimex is sociaal ondernemen eigenlijk vanzelfsprekend. Er werken al sinds jaren mensen vanuit de sociale werkvoorziening. Joop Baaijens: “Ik vind het een belangrijke taak en rol van een ondernemer. Het is zo mooi om mensen in hun kracht te zetten en van daaruit verder te zien ontwikkelen. In het begin vraagt het natuurlijk wat extra tijd om te zorgen voor een goede begeleiding, daar heb je als leidinggevende een belangrijke rol in. Vervolgens krijg je er heel veel voor terug. Je ziet mensen opbloeien. Ze voelen zich en zijn ook echt 1 van ons, ze dragen bijvoorbeeld ook onze werkkleding. Ik kan sociaal ondernemen elke ondernemer van harte aanraden.”