Week van de 1000 voorbeelden: VMT toont voorbeeld voor inclusief werkgeverschap

VMT

De volgende werkgever die in het zonnetje wordt gezet in de week van de 1000 voorbeelden is VMT in Heerde, specialist op het gebied van kunststofproductie. Wethouder Yasemin Cegerik van de gemeente Heerde bracht samen met Arjan van Rooij en Erik van der Veen van Lucrato een ‘blik van waardering’ naar deze sociale ondernemer. Jasper Bijlsma, samen met zijn broer Jeroen vormt hij de directie van VMT, nam deze in ontvangst.

VMT werkt ruim 2,5 jaar samen met ons werkbedrijf en heeft verschillende medewerkers van Lucrato in dienst. Ook biedt VMT een externe leerwerksetting. Dit betekent dat kandidaten uit de participatiewet bij VMT getest kunnen worden op bijvoorbeeld ontwikkelingsmogelijkheden en werknemersvaardigheden.

VMT is een voorbeeld als het gaat over inclusief werkgeverschap. Voor Jasper maakt het niet uit waar een kandidaat vandaan komt of wat de achtergrond is. Of het nu gaat om iemand met een beperking, anderstalige of een reguliere kandidaat, niemand wordt uitgesloten. “We denken in kansen en mogelijkheden. Iedereen verdient een kans op de reguliere arbeidsmarkt.”

VMT, dank jullie wel voor de mooie samenwerking!