Van uitkering naar werken in de zorg

viattence

Een uitkering en in de zorg gaan werken? Werkleerbedrijf Lucrato, Viattence, de gemeenten Heerde, Epe en Apeldoorn en de ROC’s Deltion en Landstede hebben de handen ineengeslagen dat mogelijk te maken. Mét behoud van uitkering tijdens de scholing. De studenten starten maandag 11 februari en kunnen een jaar later met diploma gelijk aan de slag bij Viattence. De samenwerking betekent dat geïnteresseerden in de zorg die nu leven van de bijstand toch hun hart kunnen volgen. En dat een oplossing wordt geboden voor het steeds urgentere arbeidstekort in de zorg. Zo snijdt het mes aan veel kanten.

Praktijkopleiding voor een baan
Niet iedereen is meteen geschikt om de zorg in te gaan. Daarom zijn in het voortraject verschillende gesprekken gevoerd en is een capaciteitstest afgenomen. Degenen die dat traject zijn doorgekomen starten maandag 11 februari met de praktijkopleiding niveau 2. De opleiding wordt gevolgd in de praktijk op de locaties De Speulbrink in Vaassen en Wendhorst in Heerde. Docenten lopen mee in de praktijk. ‘s Ochtends en ’s avonds zijn de studenten in de praktijk en ‘s middags is er van maandag tot en met donderdag les.

Er worden 25 leerlingen opgeleid voor niveau 2, helpende zorg en welzijn. De groep bestaat uit uitkeringsgerechtigden, aangevuld met interne medewerkers die willen doorstromen en externen die graag de opleiding wilden volgen. Wie over een jaar klaar is heeft niet alleen het diploma op zak, maar ook meteen baan!

Leave your comment