Vacature consulent werkgeversdienstverlening

Wie zijn wij?
Werkbedrijf Lucrato is een vooruitstrevend arbeidsontwikkelings- en re-integratiebedrijf en uitvoerder van de Participatiewet voor de gemeenten Apeldoorn, Epe en Heerde. Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt helpen wij aan zo regulier mogelijk werk. We opereren binnen een turbulent politiek/commercieel speelveld met een steeds grotere focus op de samenwerkingsvormen met reguliere werkgevers uit de regio.

Omgeving
De Unit Werk bestaat uit de afdelingen Uitstroom, Ontwikkeling & Innovatie en Productie & Leerwerk en de locatie Heerde. De afdeling Uitstroom is belast met de uitvoering van de Participatiewet (PW) en de Wet Sociale Werkvoorziening (SW). De afdeling Uitstroom bestaat uit consulenten intern, consulenten werkgeversdienstverlening en accountmanagers.

De functie
De consulent werkgeversdienstverlening adviseert werkgevers bij arbeidsmarktvraagstsukken en de invulling van vacatures. De consulent werkgeversdienstverlening heeft hierin een bemiddelende en adviserende rol om te komen tot de juiste match. Hiernaast behoort ondersteuning en advisering van werkgevers bij de begeleiding van SW medewerkers en kandidaten met een indicatie Banenafspraak tot de werkzaamheden. De consulent werkgeversdienstverlening is als leidinggevende van de SW medewerkers verantwoordelijk voor alle werkgeverstaken zoals uitvoering van de Wet Verbetering Poortwachter, aanvraag persoonlijke beschermingsmiddelen en de inzet van de juiste begeleiding.

Als consulent werkgeversdienstverlening werk je veel samen met interne consulenten, die kandidaten vanuit de Participatiewet, indicatie banenafspraak en Sociale Werkvoorziening activeren en ontwikkelen richting de arbeidsmarkt. Samen met de consulenten en werkgevers kom je tot een passende match. Daarnaast werk je in het brancheteam samen met accountmanagers.

De werkzaamheden
Tot de functie van consulent werkgeversdienstverlening behoren onder meer de volgende werkzaamheden:

 • Adviseren van werkgevers over hun personeelsvraag en de invulling van vacatures;
 • Het spreken van kandidaten en beoordelen of er sprake is van een passende match;
 • Adviseren van werkgevers over in te zetten (subsidie) instrumenten;
 • Het voeren van begeleidingsgesprekken met SW medewerkers;
 • Uitvoering werkgeverstaken voor SW medewerkers, in afstemming met HR;
 • Registratie in diverse systemen zoals Compas, Afas en WBS.


Onze ideale kandidaat
Wij zijn op zoek naar een kandidaat met HBO werk- en denkniveau met een voor de functie relevante opleiding.
Verder zoeken we iemand die:

 • In staat is intern en extern een netwerk op te bouwen en te onderhouden;
 • Onderhandelingsvaardigheden heeft en aanstuurt op het behalen van resultaten;
 • Kennis heeft van de verschillende doelgroepen (SW, PW);
 • Uitstekende mondelingen en schriftelijke vaardigheden heeft;
 • Pro-actief en assertief is;
 • Goede analytische vaardigheden heeft;
 • Uitstekende adviserende vaardigheden heeft in combinatie met overtuigingskracht;
 • Creatief en vernieuwend is in het vinden van oplossingen;
 • Resultaat-, oplossingsgericht en slagvaardig.

Ons aanbod
Wij bieden je een gevarieerde functie binnen een dynamische werkomgeving. De kernwaarden verbinding, vertrouwen en
vreugde zijn onderdeel van ons DNA. Je krijgt de ruimte om jouw ambities waar te maken en jezelf te ontwikkelen binnen deze uitdagende functie. Het betreft een functie met een omvang van 32 uur per week, tot 1 januari 2020. De hoogte van het salaris is conform het niveau en de zwaarte van de functie en mede afhankelijk van je opleiding en relevante werkervaring.

Informatie
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en sluit het geheel aan bij jouw ambities en vaardigheden? Dan zien wij graag jouw sollicitatie tegemoet. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kan je contact opnemen met Paulien Enderink, Coördinator consulenten extern, gebruik daarvoor het volgende e-mail adres: p.enderink@lucrato.nl.

Solliciteren?
Stuur je CV en motivatiebrief per e-mail naar J.M. van de Nieuwenhuyzen, HR-manager Werkbedrijf Lucrato. Gebruik daarvoor het volgende emailadres: j.vandenieuwenhuyzen@lucrato.nl, o.v.v. sollicitatie consulent werkgeversdienstverlening.