Uitbreiding werkzaamheden Royal Talens bij Werkleerbedrijf Lucrato

Feestelijke bijeenkomst Royal Talens

Werkzaamheden worden verdubbeld


Royal Talens breidt vanaf maandag 1 april haar werkzaamheden bij Werkleerbedrijf Lucrato uit. Herman Streefkerk (director operations Royal Talens) en Gerrie van Sunder (algemeen directeur Werkleerbedrijf Lucrato) gaven hiervoor het officiële ‘startschot’.

Aanleiding voor de uitbreiding is het besluit van Royal Talens om de werkzaamheden van het bedrijf te centraliseren. “Talens kent een lange en rijke geschiedenis in Apeldoorn. Ook ons distributiecentrum is gevestigd in Apeldoorn. Vanuit deze locatie worden onze producten verstuurd naar locaties wereldwijd”, vertelt Herman Streefkerk. “Royal Talens wil de wereld mooier maken. Dit doen wij met onze producten, maar ook door verantwoord te ondernemen. We maken producten van hoge kwaliteit. Werkleerbedrijf Lucrato zorgt ervoor dat de kwaliteit in onze samenwerking gewaarborgd blijft.”

Groei in productie
In het jaar 2018 werden er in totaal 664.189 producten gemaakt door de ‘kleurrijke mensen’ die voor Royal Talens werken op de locatie van Werkleerbedrijf Lucrato. De verwachting is dat dit getal in 2019 zeker verhoogd gaat worden. In het eerste kwartaal van 2019 zijn er al 330.298 producten op de locatie gemaakt. De producten variëren van aquarelverf en pastels tot acrylverf en teken- of schrijfproducten.

Alle medewerkers die voor Talens werken in het pand van Werkleerbedrijf Lucrato zijn afkomstig uit de Participatiewet. Gerrie van Sunder gaf de medewerkers een compliment voor hun harde werk: “In ruim dertien jaar zijn we gegroeid naar meer dan 60 medewerkers. Deze uitbreiding is weer een nieuwe stap in onze samenwerking en is een mooi voorbeeld van sociaal en inclusief ondernemerschap.”

Feestelijke aftrap
De uitbreiding van Royal Talens gaf aanleiding tot een feestje. In de hal van Werkleerbedrijf Lucrato waar het bedrijf gevestigd is werden alle producten uitgestald die daar worden gemaakt. Dat liet zien hoe gevarieerd en kleurrijk de producten van Talens zijn, net als haar medewerkers.

Wethouder Mark Sandmann van de gemeente Apeldoorn was aanwezig om beide partijen te feliciteren. Samen met Simone Witteveen, een trotse medewerker van Talens, onthulde hij twee schilderijen gemaakt door de medewerkers, speciaal voor de feestelijke bijeenkomst. “In Apeldoorn vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen. En daar hebben we bedrijven als Royal Talens voor nodig die op deze manier hun rol en positie gebruiken om mensen ook echt te laten participeren in onze samenleving”, aldus Mark Sandmann.

Leave your comment