Thuisactief

Iedereen in Nederland heeft het advies gekregen om zoveel mogelijk thuis te blijven. En je gaat niet meer naar je werk. Iedereen gaat daar anders mee om. Het zou kunnen dat je je collega’s mist. En dat je niet goed weet wat je moet doen de hele dag. Op deze pagina vind je een aantal tips en sites die je kunnen helpen met een goede inrichting van je dag.

Op een aparte webpagina over het coronavirus hebben we een overzicht gemaakt van veelgestelde vragen en antwoorden voor werkgevers, extern gedetacheerde medewerkers en kandidaten uit de Participatiewet over de maatregelen die Werkbedrijf Lucrato neemt rondom het coronavirus. Klik hier om naar de webpagina over het coronavirus te gaan.

 

Tips van Werkbedrijf Lucrato

Werkbedrijf Lucrato geeft je een aantal tips om om te gaan met onzekerheden, gepieker en zorgen die je eventueel hebt. Klik hier om naar de tips van Werkbedrijf Lucrato te gaan.

MIND

De periode waar we nu in zitten is voor veel mensen stressvol. Als je te maken hebt met psychische klachten kan dit nog eens extra gelden. Misschien heb je meer dan anders last van angst, somberheid of andere klachten, of heb je minder hulp vanwege het coronavirus. Zoek je een antwoord op je vragen, contact, hulp, advies of misschien alleen wat afleiding? Kijk dan op de site van MIND

Oefenen.nl

Op de website van Oefenen.nl vind je tips over thuis leren. Je vind er ook een stappenplan en instructievideo voor als je nog niet bekend bent met Oefenen.nl.
Klik hier voor de tips en instructies van Oefenen.nl

 

Apeldoorn pakt aan

Wil je graag iets voor een ander doen of heb je zelf een hulpvraag? Kijk dan eens op de website van Apeldoorn pakt aan. Op de pagina 'Coronahulp: kleine klus, groot gebaar', komen hulpvraag en aanbod bij elkaar. Klik hier om naar de website te gaan.

Logo Stichting Lezen en Schrijven

Corona in begrijpelijke taal door Stichting Lezen en Schrijven

Er wordt veel informatie gedeeld over het coronavirus. voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven is deze informatie soms moeilijk te begrijpen. Daarom heeft Stichting Lezen en Schrijven twee animaties gemaakt die in begrijpelijke taal uitleggen hoe we samen kunnen voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt.