Techniek rocks!

VDL Weweler

De volgende werkgever die we graag in het zonnetje zetten tijdens de maand van de 1000 voorbeelden is VDL Weweler. Sunita Biharie bracht hiervoor samen met Erik van der Veen een bezoek aan Tom Wijkamp, coördinator opleidingen en Dick Aalderink, managing director bij VDL.

Lucrato werkt al jarenlang naar volle tevredenheid samen met VDL. Momenteel werken bij VDL twee beschutte medewerkers waarvoor een functie gecreëerd is. Zij zorgen dat de werkvloer netjes is, dat de koffieautomaten netjes zijn en verrichten verder allerlei hand- en spandiensten. Dick Aalderink: “Wij kijken naar wat iemand wel kan in plaats van naar wat iemand niet kan en zoeken daar vervolgens passend werk bij. Wij vinden dat iedereen een kans verdient op een fijne werkplek.”

VDL Weweler is ook partner binnen het samenwerkingsverband van de TINT (Technohub Inclusieve Technologie). VDL is hier als grote werkgever uit deze sector nauw bij betrokken. Tom Wijkamp: “We vinden het belangrijk om ons eigen personeel kennis te laten maken met inclusieve technologie en om door middel van inclusieve technologie sociaal ondernemen mogelijk te maken. Bijvoorbeeld zodat we mensen die bepaald werk niet meer kunnen doen middels technologie toch kunnen behouden.

Sunita Biharie: “Ik vond het geweldig om te zien hoe VDL Weweler echt oog heeft voor kansen en mogelijkheden voor zijn werknemers. Voor de techniekbranche, waarin sprake is van enorme personeelskrapte, is dit echt super belangrijk én slim om te doen. Techniek rocks!”