PSO 30+ voor onze partner Visschedijk

Lucrato-462-2 kleiner

Onze partner Visschedijk heeft het PSO 30+ certificaat behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dat betekent dat wordt voldaan aan de eisen van PSO-Trede 3 én dat minimaal 30% van het personeelsbestand dat in dienst is, bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een deel daarvan is afkomstig van Werkleerbedrijf Lucrato.

Meetinstrument en keurmerk
Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. De Prestatieladder Socialer Ondernemen is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. De PSO is vanaf 2010 (door)ontwikkeld door TNO en PSO-Nederland en inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen.

Visschedijk is pionier in inclusief ondernemerschap
Visschedijk werkt al sinds 2006 samen met de WSW-sector en behoort tot een van de eerste tien bedrijven die in 2012 na de pilot een PSO-Trede 3 certificaat mochten ontvangen. Sinds 4 jaar werken Lucrato en Visschedijk samen. Visschedijk is er net als wij van overtuigd dat werk meer is dan alleen inkomen. Werk biedt structuur, zelfstandigheid en eigenwaarde voor haar medewerkers. Voor haar opdrachtgevers biedt Visschedijk een kans om invulling te geven aan de MVO-doelstellingen. Voor Visschedijk is dit deel van haar DNA. De organisatie is trots participatie al ruim 12 jaar mogelijk te maken voor een grote verscheidenheid aan mensen. Ook in de toekomst wil Visschedijk duurzame kansen blijven bieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Meer weten over PSO en hoe u dit keurmerk kunt krijgen? Neem contact op met één van onze PSO-adviseurs.

 

Leave your comment