Praktijkbegeleider Beschut Werk (36 uur)

Ben jij een praktijkbegeleider die onze medewerkers beschut werk vol enthousiasme en passie wil begeleiden en motiveren in hun arbeidsontwikkeling? Én sta je stevig in je schoenen? Dan is dit de functie voor jou!

Beschut werk is een voorziening in de Participatiewet voor mensen met een arbeidsbeperking die intensieve begeleiding en veel aanpassing nodig hebben.

Werkleerbedrijf Lucrato voert Beschut werk uit voor de gemeenten Apeldoorn, Epe en Heerde. Inmiddels hebben wij bijna 100 medewerkers met een indicatie Beschut werk in dienst en dit aantal zal de komende jaren verder groeien.

De functie en omgeving

De praktijkbegeleider is een nieuwe functie binnen het team Beschut Werk van de afdeling Productie. De professionals van het team Beschut werk (een teammanager, praktijkbegeleider en 2 consulenten) zijn verantwoordelijk voor de screening, de begeleiding en ontwikkeling van kandidaten en medewerkers met een indicatie beschut werk. De kandidaten die instromen in beschut werk zijn vooral jongeren uit het VSO/Pro onderwijs. De eerste jaren van hun dienstverband staan in het teken van ‘leren werken’ en arbeidsontwikkeling met als doel een duurzame en passende werkplek te vinden, als het kan bij een reguliere werkgever.

Wat ga je doen?

Als praktijkbegeleider begeleid en coach je medewerkers en kandidaten op de werkvloer bij het behalen van hun leerdoelen. Om dit goed te kunnen doen werk je mee in de productie op de afdeling. Je ondersteunt het ontwikkeltraject van de medewerker o.a. door het aanbieden en begeleiden van werkplekopdrachten, korte (e-) trainingen en stages op externe werkplekken. Je bewaakt, in nauwe samenwerking met de teammanager, de leerdoelen en beoordeelt en evalueert op een objectieve wijze de ontwikkeling van de medewerker. Je vericht je werkzaamheden onder regie van de teammanager of consulent.

Jouw profiel

Heb jij een afgeronde MBO-niveau 4 opleiding, richting agogisch werk of social work? Heb je relevante ervaring met het werken met jongeren met een licht verstandelijke beperking/multi problematiek en kun je hen op een positieve manier motiveren en stimuleren? Beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en kun je methodisch werken? Én sta je stevig in je schoenen? Dan ben je onze ideale kandidaat!

Wie zijn wij?

Werkleerbedrijf Lucrato is dé arbeidsbemiddelaar voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en voor werkgevers die graag sociaal willen ondernemen. Onze naam staat voor winst. Omdat we geloven dat werken op meerdere manieren winst oplevert. Sociale, maatschappelijke en economische winst.

Ons aanbod

Wij bieden je een gevarieerde functie binnen een dynamische werkomgeving in een enthousiast team. De kernwaarden verbinding, vertrouwen en vreugde zijn onderdeel van ons DNA. Het betreft een functie van 36 uur. Afhankelijk van je kennis en werkervaring ligt het salaris tussen € 2.255,- en
€ 3.301,- bruto per maand (op basis van 36 uur, excl. individueel keuzebudget van 17,05%).

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Hanneke Oomes, personeelsadviseur, telefoon 06 109 224 26.
Sollicitaties met CV en motivatiebrief kun je tot en met 22 september 2022 mailen naar sollicitatie@lucrato.nl, o.v.v. praktijkbegeleider.