Persoonlijke ontmoetingen tijdens Werkmarkt op Zwitsalterrein in Apeldoorn

Foto door Erik Kottier
Foto door Erik Kottier

Ongeveer 35 werkgevers zochten naar nieuwe collega’s tijdens de Werkmarkt op donderdag 20 september in Apeldoorn. De Werkmarkt, een initiatief van Werkbedrijf Lucrato en UWV, werd bezocht door 381 werkzoekenden. Zij kregen hier de kans om het gesprek aan te gaan met werkgevers uit diverse branches.

Naast de mogelijkheid om persoonlijk het gesprek aan te gaan met werkgevers, konden werkzoekenden een professionele profielfoto laten maken, hun cv laten checken door de cv dokters, een training volgen en werden er live matches gemaakt tussen werkgever en werkzoekenden. In de komende weken hebben Werkbedrijf Lucrato en UWV contact met werkgevers om te kijken hoeveel matches er daadwerkelijk gemaakt zijn tijdens de Werkmarkt.

De opening van de Werkmarkt werd verricht door Marianne Lentz, regiomanager UWV regio Stedendriehoek en Noordwest Veluwe en Erik van der Veen, Directeur Werk bij Werkbedrijf Lucrato. Het is de tweede keer dat UWV en Werkbedrijf Lucrato de Werkmarkt in Apeldoorn organiseerden.

“Fijn om te zien dat er vele diverse werkgevers hier aanwezig zijn, die het belang onderschrijven om in persoonlijk contact te komen met de werkzoekenden”, aldus Erik van der Veen.

Ook Marianne Lentz benadrukte het persoonlijk contact tussen werkgever en werkzoekende: “Er is veel vraag naar nieuwe medewerkers maar er staan ook nog steeds veel mensen aan de kant die wel gemotiveerd zijn om te werken. De persoonlijke ontmoeting vergroot de kans op een match.”

Begin september kwam een rapport uit van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) waarin beschreven werd dat de kans op werk voor mensen die voorheen in aanmerking kwamen voor een baan bij een sociale werkplek, is afgenomen sinds de invoering van de Participatiewet. De nieuwe wet moet er juist voor zorgen dat er meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan komen.

De Werkmarkt is een van de instrumenten die Werkbedrijf Lucrato inzet om de afstand tot de arbeidsmarkt voor werkzoekenden te verkleinen. De cijfers uit het jaarverslag 2017 laten zien dat 70% van de werkzoekenden bij Werkbedrijf Lucrato naar een baan zijn bemiddeld. Landelijk lag dit cijfer lager, namelijk op 41%.

Leave your comment