shutterstock_738186745

Over ons

Lucrato staat voor ‘winst’. Wij geloven dat werken op meerdere manieren winst oplevert. Sociale, maatschappelijke en economische winst. Winst voor werkzoekenden én voor werkgevers.

Werkleerbedrijf Lucrato is ontstaan uit een samenvoeging van Felua-groep en een deel van Werkplein Activerium (gemeente Apeldoorn en Epe) en gemeente Heerde. We kijken anders naar het werk dat gedaan moet worden en naar de mensen die het werk uitvoeren. Elkaar verrijken, dat is het doel. Samen zorgen we voor winst en werkplezier voor iedereen.

Bekijk bijvoorbeeld deze video van Ronald waarin hij vertelt over zijn baan als 3D-printoperator na jarenlang vrachtwagenchauffeur te zijn geweest:

In deze video vertelt Ronald over zijn baan als 3D print operator na jarenlang vrachtwagenchauffeur te zijn geweest:

Missie

Onze missie is het verrijken van het leven van werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt door ze aan werk te helpen bij een werkgever in de regio.

 

Visie

Wij streven ernaar dat alle werkgevers in onze regio sociaal ondernemen. Dit doen we door organisaties én werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt zodanig te verrijken dat de juiste match kan worden gemaakt.

 

Winst voor mens en bedrijf

Werkleerbedrijf Lucrato helpt ondernemers en organisaties aan arbeidskrachten. Als marktgerichte partner en specialist in maatschappelijk verantwoord ondernemen, geloven wij in sociale oplossingen voor arbeidsvraagstukken. Wij zoeken naar de verbinding tussen werkgever en werkzoekende om een geslaagde match te kunnen maken. Zo nodig verrijken wij werkgevers en kandidaten met kennis, kunde en coaching. En we helpen werkgevers met subsidies en regelingen. Onze arbeidskrachten hebben allemaal een afstand tot de arbeidsmarkt. Dus werken met onze arbeidskrachten is niet alleen economisch, maar ook sociaal en maatschappelijk verantwoord. Samen komen we tot arbeidsmogelijkheden, met winst en werkplezier voor iedereen.

 

Ontwikkeling kandidaten

Onze kandidaten hebben allemaal een afstand tot de arbeidsmarkt als ze bij ons terecht komen. Wij helpen ze die afstand te overbruggen. Daarvoor zetten we verschillende instrumenten in. Ons Arbeidsdiagnosecentrum biedt assesments en tests om onder andere talenten, groeimogelijkheden en loonwaarde in kaart te brengen. Daarnaast hebben we diverse leerwerksettings waar werkervaring en werkritme opgedaan kan worden. Via opleidingstrajecten kunnen kandidaten worden bij- en omgeschoold. Onze complete dienstverlening staat in de Dienstencatalogus 2020.

 

Regionaal: FactorWerk

Werkleerbedrijf Lucrato is partner van FactorWerk, het regionaal werkbedrijf voor de arbeidsmarktregio Stedendriehoek en Noord-Veluwe. Dit samenwerkingsverband tussen 14 gemeenten, UWV, VNO-NCW Midden, FNV, CNV en lokale werkbedrijven streeft er naar om in deze arbeidsmarktregio de Baanafspraak te realiseren en de brede doelgroep uit de Participatiewet te bedienen. Het maakt daarbij gebruik van succesvolle lokale initiatieven en van een groot regionaal netwerk.

Logo FactorWerk

Regio Apeldoorn Scoort

Scoren doen we samen! Onder dit motto bundelen ondernemers in Apeldoorn, Brummen, Epe en Voorst hun krachten voor meer participatiebanen. Teams met ondernemers uit deze vier gemeenten gaan de competitie met elkaar aan om meer mensen met een arbeidsbeperking en mensen met een bijstandsuitkering mee te laten doen op de arbeidsmarkt.
De competitie is te volgen via www.regioapeldoornscoort.nl. Wilt u de missie ‘Scoren doen we samen’ ondersteunen, dan kunt u supporter worden door een profiel aan te maken op de website. De website is ook een social community vóór en dóór ondernemers om kennis, ideeën, vragen en ervaringen te delen op het gebied van sociaal ondernemen. Met als doel om nieuwe kansen voor de regionale arbeidsmarkt te ontwikkelen.

De competitie komt voort uit het 'Akkoord van Beekbergen'. In de zomer 2013 hebben ondernemers, overheid, onderwijs en onderzoeksinstellingen in de regio Stedendriehoek dit sociaal akkoord voor de regio gesloten. Eén van de doelstellingen van dit akkoord is om ook alle mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te activeren. ‘Scoren doen we samen’ is een missie van ondernemers, sociale werkvoorzieningen, gemeenten, UWV en WerkendStedendriehoek.

Logo Regio Apeldoorn Scoort

Prestatieladder Socialer Ondernemen

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een wetenschappelijk onderbouwd keurmerk. Het is een landelijk erkende norm voor inclusief ondernemerschap en inclusieve werkgevers. Als u gecertificeerd bent, kunt u groeien op de PSO-prestatieladder als u werkgelegenheid biedt aan mensen die door psychische, mentale en/of lichamelijke belemmeringen extra ondersteuning nodig hebben bij het vinden van betaald en duurzaam werk en/ of aantoonbaar sociaal inkoopt. Met het PSO keurmerk draagt u aantoonbaar bij aan een betere samenleving. Ook vergroot u uw kansen bij aanbestedingen van gemeenten of andere overheden. Wilt u meer weten over PSO? Neem dan contact op met onze gecertificeerd PSO adviseur Frits Riesebos via f.riesebos@lucrato.nl.

PSO-Nederland-Adviseur-bijgesneden