Werkleerbedrijf Lucrato zoekt een Praktijkbegeleider Beschut Werk

 Wie zijn wij?

Werkleerbedrijf Lucrato is dé arbeidsbemiddelaar voor mensen die door psychische, mentale en/of lichamelijke belemmeringen extra ondersteuning nodig hebben bij het vinden van betaald en duurzaam werk en voor werkgevers die graag sociaal willen ondernemen. Onze naam staat voor winst. Omdat we geloven dat werken op meerdere manieren winst oplevert. Sociale, maatschappelijke en economische winst. Winst voor werkzoekenden én voor werkgevers. 

Beschut werk is een voorziening in de Participatiewet voor mensen met een arbeidsbeperking die intensieve begeleiding en veel aanpassing nodig hebben. Werkleerbedrijf Lucrato voert Beschut werk uit voor de gemeenten Apeldoorn, Epe en Heerde. Inmiddels hebben wij meer dan 120 medewerkers met een indicatie Beschut werk in dienst en dit aantal zal de komende jaren verder groeien.

De functie en omgeving

De praktijkbegeleider is een functie binnen het team Beschut Werk van de afdeling Productie. De professionals van het team Beschut werk (een teammanager, praktijkbegeleider en 3 consulenten) zijn verantwoordelijk voor de screening, de begeleiding en ontwikkeling van kandidaten en medewerkers met een indicatie beschut werk. De kandidaten die instromen in beschut werk zijn vooral jongeren uit het VSO/Pro onderwijs. De eerste jaren van hun dienstverband staan in het teken van ‘leren werken’ en arbeidsontwikkeling met als doel een duurzame en passende werkplek te vinden, als het kan bij een reguliere werkgever.

De werkzaamheden

Als praktijkbegeleider begeleid en coach je medewerkers en kandidaten op de werkvloer bij het behalen van hun leerdoelen. Om dit goed te kunnen doen werk je mee in de productie op de afdeling. Je ondersteunt het ontwikkeltraject van de medewerker o.a. door het aanbieden en begeleiden van werkplekopdrachten, korte (e-) trainingen en stages op externe werkplekken. Je bewaakt, in nauwe samenwerking met de teammanager, de leerdoelen en beoordeelt en evalueert op een objectieve wijze de ontwikkeling van de medewerker.

Onze ideale kandidaat

Heb jij een afgeronde MBO-niveau 4 opleiding, richting agogisch werk of social work? Heb je relevante ervaring met het werken met jongeren met een licht verstandelijke beperking/multi problematiek en kun je hen op een positieve manier motiveren en stimuleren? Beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en kun je methodisch werken? Én sta je stevig in je schoenen? Dan ben je onze ideale kandidaat!

Ons aanbod

Wij bieden je een gevarieerde functie binnen een dynamische werkomgeving. De kernwaarden verbinding, vertrouwen en vreugde zijn onderdeel van ons DNA. Je krijgt de ruimte om jouw ambities waar te maken en jezelf te ontwikkelen binnen deze uitdagende functie.

Het betreft een functie met een omvang van 36 uur per week. De hoogte van het salaris is conform het niveau en de zwaarte van de functie. Afhankelijk van kennis en ervaring ligt het salaris tussen € 2.545,00 en € 3.612,00 bruto per maand (op fulltime basis/36 uur, exclusief individueel keuzebudget van 17,05%).

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kan je contact opnemen met Arjan van Rooij, manager productie. Gebruik daarvoor het volgende e-mail adres: mail: a.vanrooij@lucrato.nl of bel: telefoon: 06 10 08 91 29

Solliciteren?

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en sluit het geheel aan bij jouw ambities en vaardigheden? Dan zien wij graag jouw sollicitatie tegemoet, uiterlijk 4 december a.s.

Je motivatiebrief en CV kun je mailen naar sollicitatie@lucrato.nl, o.v.v. praktijkbegeleider.

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een recente en relevante verklaring omtrent gedrag.