Hoge opkomst eerste Vacaturecafé Apeldoorn

vacaturecafe

Op 10 januari werd het eerste Vacaturecafé Apeldoorn georganiseerd in het Ondernemershuis op het Zwitsalterrein aan de Vlijtseweg. Het vacaturecafé is een ontmoetingsplek voor werkzoekenden en werkgevers om laagdrempelig met elkaar in contact te komen. De opkomst was met 110 werkzoekenden hoog en divers. Met ruim honderd aangemelde vacatures was ook het aanbod vanuit werkgevers groot.

Voor werkzoekenden waren er diverse gratis workshops te volgen. Zo konden geïnteresseerden leren hoe ze effectief social media kunnen inzetten in de zoektocht naar werk. En deden de ‘CV- dokters’ van Werkbedrijf Lucrato desgevraagd een cv-check. Mode en Co gaf advies voor zakelijke outfits en A-vision bood een digitale talentscan aan. Er waren verschillende werkgevers aanwezig, waaronder Dros, Cor Rijken, Talens, ’s Heerenloo, Atlant Groep en Beweegwijs. Zij deelden hun openstaande vacatures en maakten kennis met tientallen potentiële kandidaten.

Het Vacaturecafé Apeldoorn is een initiatief van een aantal zeer betrokken ondernemers, waaronder Hermien Lubbers. Zij heeft in haar eigen bedrijf A-vision het sociaal ondernemen hoog in het vaandel staan, maar ook vanuit haar rol als voorzitter van Apeldoorn Scoort. “Ons doel is om een inclusieve en open arbeidsmarkt te bevorderen, waarin ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk kunnen. Werkgevers en werkzoekenden kunnen heel laagdrempelig met elkaar praten over wat zij te bieden hebben. Via een traditionele sollicitatieprocedure zouden deze partijen elkaar wellicht niet gevonden hebben. De kandidaten krijgen de kans om in een ontspannen sfeer vragen te stellen en zich van hun beste kant te laten zien.”

Vanwege het succes wordt het vacaturecafé later dit jaar herhaald in een andere wijk van Apeldoorn.

 

Leave your comment