Meer dan 20 mensen van Lucrato aan het werk bij Gemeentewerf Heerde

De mannen van het Gemeentewerf in Heerde, met wethouder Wolbert Meijer, Christiaan van den Vlekkert en Arjan van Rooij

Het gemeentewerf in Heerde is een modern gebouw dat is gebouwd met duurzame materialen en zelfvoorzienend is qua energie. De gemeente is er ook vooruitstrevend met het personeelsbeleid. Voor het vele werk dat gedaan moet worden, zijn van de 30 medewerkers maar liefst 21 afkomstig van Werkleerbedrijf Lucrato. Zes van hen zijn inmiddels in dienst van de gemeente en zijn daar heel blij mee.

In het kader van de Maand van de 1000 voorbeelden werd deze inclusieve werkgever afgelopen donderdag in het zonnetje gezet door wethouder Wolbert Meijer van de gemeente Heerde en Lucrato. Vijf jongens die vanuit het doelgroepregister bij het gemeentewerf in dienst zijn, Christiaan van den Vlekkert, manager Realisatie, Onderhoud en Beheer en planner George Streng waren erbij.

‘Je ziet de jongens opleven…’

Wolbert Meijer: “Het is mooi dat het gemeentewerf in het zonnetje staat maar het is natuurlijk bittere noodzaak om dit jonge volk aan het werk te helpen. Iedereen verdient een kans in de arbeidsmarkt, hoe of wie je ook bent.”
Christiaan van den Vlekkert: “Je ziet de jongens opleven naarmate ze langer bij ons werken. Ze worden vrolijker, opener. Ze zitten echt op hun plek. Ook qua werk zie je uiteindelijk weinig verschil meer tussen een werknemer van Lucrato en iemand die regulier in dienst is gekomen. Ook de directe collega’s vinden dat mooi om te zien.”
Al hoopt George nog wel dat de jongens ook een vakdiploma willen halen. Dat is altijd goed voor de toekomst.

Christiaan van den Vlekkert, manager Realisatie, Onderhoud en Beheer van gemeente Heerde ontvangt een bloemetje van Arjan van Rooij, manager Werkleerbedrijf Lucrato, locatie Heerde.
Raymon, een werknemer van het gemeentewerf bedankt Christiaan van den Vlekkert met een attentie van chocolade.
Wethouder Wolbert Meijer luistert geconcentreerd naar Jeroen, een van de medewerkers in het groen.