Learning Dinner: Zo doorbreekt u het logisch denken!

Learning Dinner over creatief denken

Werkleerbedrijf Lucrato organiseert Learning Dinner voor klanten

Ruim 20 sociaal ondernemers uit de regio Apeldoorn, Epe en Heerde waren dinsdagavond 21 mei te gast tijdens het Learning Dinner van Werkleerbedrijf Lucrato. Ditmaal stond het Learning Dinner in het teken van het thema ‘creatief denken’.

Spreekster Shira van der Werf van StartUp Apeldoorn nam de gasten na het diner mee in de wereld van creatief denken en het doorbreken van vaste (denk)patronen. Doormiddel van leuke voorbeelden en kleine opdrachten leerden de gasten hoe zij hun eigen creativiteit kunnen aanwakkeren. “Creativiteit is altijd een stap binnen een proces. Na het brainstormen in de vrije ruimte, volgt kritisch denken en, misschien nog wel belangrijker, keuzes maken en daar concrete afspraken aan verbinden over het vervolg. Creatief denken gaat om het doorbreken van vaste (denk)patronen. Anders denken en kijken dan je normaal doet”, vertelde Shira.

‘Leren en dineren’ dat is het concept van het Learning Dinner. In restaurant Smaak! werden de gasten ontvangen voor een heerlijk diner. Voor de medewerkers van Smaak! was het een goede manier om horeca-ervaring op te doen. Zij zorgden voor de ontvangst van de gasten, het diner en de bediening.

Erik van der Veen, directeur werk bij Werkleerbedrijf Lucrato, opende de avond: “De mensen die hier in Smaak! werken zijn afkomstig uit de doelgroep waar wij mee en voor werken: de Participatiewet, beschut werk of de sociale werkvoorziening. Zij zijn hier in opleiding en doen tijdens deze avond mooie werkervaring op en kunnen ze doorgroeien naar en werkplek bij een werkgever in de regio.”

Het Learning Dinner wordt tweemaal per jaar georganiseerd, speciaal voor klanten en vaste relaties van Werkleerbedrijf Lucrato. Dit zijn veelal sociaal ondernemers uit de regio Apeldoorn, Epe en Heerde.

Leave your comment