Learning Dinner “Voorkomen beter dan genezen”

Learning Dinner voorkomen beter dan genezen

Op donderdagavond 24 mei schoven 23 klanten van Werkbedrijf Lucrato aan in restaurant Smaak! voor een nieuw Learning Dinner. Ditmaal stond de avond in het teken van het thema ‘preventie van stress op de werkvloer’.

‘Leren en dineren’ dat is het concept van het Learning Dinner en gezelligheid en gezamenlijk leren staan centraal. Martha Pastink van GGNet Apeldoorn nam de gasten mee in het verhaal achter beroepsziekte nummer 1: stress op het werk. Volgens onderzoeksbureau TNO loopt meer dan een miljoen mensen jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde aandoeningen. Daarom is het belangrijk om stress of een burn-out vroegtijdig te herkennen en zo uitval op de werkvloer te voorkomen.

“Werkplezier is de beste tegenhanger in het ontwikkelen van een burn-out. Preventie bij aanhoudende stress is belangrijk. Een burn-out is te herkennen in gedrag van een medewerker, bijvoorbeeld terughoudendheid of oplopende spanning. Om een burn-out te voorkomen is het belangrijk om signalen te bespreken en te kijken hoe sommige gedragspatronen doorbroken kunnen worden”, aldus Martha Pastink.

Medewerkers van Werkbedrijf Lucrato verwelkomden de gasten en medewerkers van restaurant Smaak! zorgen voor een diner en drankjes. Zij zijn allemaal in opleiding of aan het werk bij Werkbedrijf Lucrato om zo door te stromen naar werk.

Het Learning Dinner ondersteunt het streven van Werkbedrijf Lucrato om alle werkgevers in de regio Apeldoorn, Epe en Heerde te stimuleren om sociaal te ondernemen. Het brengt werkgever, werkzoekenden en werkbedrijf op een laagdrempelige manier bij elkaar.

Leave your comment