Learning Dinner “Digitale voetafdruk is groter dan gedacht!”

Learning Dinner voorkomen beter dan genezen

Op donderdagavond 8 november schoven zo’n 30 klanten van Werkbedrijf Lucrato aan in restaurant Smaak! voor een nieuw Learning Dinner. Ditmaal stond de avond in het teken van identiteitsfraude en cybercrime. De deelnemers leerden welke sporen je bewust en onbewust achterlaat op internet, de gevolgen ervan en hoe je het kunt voorkomen. Voor de medewerkers van Werkbedrijf Lucrato was het een mooie kans om te leren hoe je gasten ontvangt en een diner serveert.

Dit was de twaalfde in een reeks van zogenaamde Learning Dinners, waarin samen leren en dineren centraal staan. Cyberwoman Mary-Jo de Leeuw nam de deelnemers mee in de digitale wereld vol hackers en cybercrime. Veel voorbeelden passeerden de revue, zoals over hoe apps toegang blijken te hebben tot je andere apps op je mobiele telefoon en waarvan we niet weten wat zij met jouw data gaan doen.

Spreker Mary-Jo de Leeuw: ”We laten allemaal onbedoeld sporen na op internet. En als dat niet genoeg is, gaan mensen die kwaad willen, de ontbrekende gegevens achterhalen met een digitale babbeltruc. Social engineering noemen we dat. Ik vond het leuk om de klanten van Werkbedrijf Lucrato hiervoor te waarschuwen en tips te geven om het te voorkomen. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee.”

De Learning Dinners zijn speciaal bestemd voor werkgevers in de regio Apeldoorn, Epe en Heerde die sociaal ondernemen. Medewerkers van Werkbedrijf Lucrato zorgden voor de ontvangst, het diner en de bediening. Gerrie van Sunder, algemeen directeur van Werkbedrijf Lucrato: “Deze kandidaten hebben allemaal een afstand tot de arbeidsmarkt en vallen onder de Participatiewet. Zij zijn bij ons in opleiding of doen werkervaring op, zodat zij makkelijker kunnen doorstromen naar werk.”

Leave your comment