Kruidvat Heerde geeft Safaa met liefde een kans!

In de winkel van Kruidvat Heerde, v.l.n.r. Arjan van Rooij, Wolbert Meijer, Monique, Safaa, Janna van ’t Sant en Levi.
In de winkel van Kruidvat Heerde, v.l.n.r. Arjan van Rooij, Wolbert Meijer, Monique, Safaa, Janna van ’t Sant en Levi.

Bij Kruidvat Drogisterij in Heerde loopt Safaa sinds twee maanden stage. Ze doet daar vanuit Werkleerbedrijf Lucrato werkervaring op en ook kan ze zo haar taalvaardigheden verbeteren. Het gaat goed. “Safaa pakt alles aan en doet zelfs sinds kort de kassa’, zegt Monique, filiaalmanager van het het Kruidvat in Heerde.  Zij vindt het normaal om mensen een kans te geven. ‘Dat doen we met liefde.”

In het kader van de Maand van de 1000 voorbeelden werd deze inclusieve werkgever afgelopen donderdag in het zonnetje gezet door Lucrato en wethouder Wolbert Meijer van de gemeente Heerde.

Uit handen van de wethouder ontving Monique een bos bloemen en een cadeautje. Daar was ze een beetje beduusd van, want het is in haar ogen niks bijzonders om Safaa een kans te geven op de arbeidsmarkt. “Ik kom van het platteland en daar smeren we gewoon een boterham meer. Dat doen we met liefde voor een ander.”
Wolbert Meijer knikt instemmend. Hij kent de cultuur, maar vindt het toch wat minder vanzelfsprekend allemaal. “Je moet de ruimte kunnen bieden binnen het team en het personeel hebben om iemand op te leiden. Dan toon je als bedrijf kracht en daar zijn wij als gemeentebestuur trots op.”

Bij de ‘club’

Janna van ’t Sant en Arjan van Rooij van Werkleerbedrijf Lucrato zijn blij met deze samenwerking. Janna vindt het vanuit haar rol als consulent mooi om te zien dat Safaa deze kans pakt; Arjan, manager van Lucrato Heerde is er trots op dat Kruidvat Heerde sinds kort bij de ‘club’ inclusieve werkgevers in de regio hoort.

Wethouder Wolbert Meijer overhandigt bloemen en een kleine attentie aan Monique en Safaa.
Een goede match: een blije werkgever en medewerker!