Keurmerk sociaal ondernemen: Lucrato nu gecertificeerd PSO-adviseur

PSO-Nederland-Adviseur-01

PSO staat voor Prestatieladder Socialer Ondernemen. Dit wetenschappelijk onderbouwde keurmerk is een landelijk erkende norm voor inclusief ondernemerschap en inclusieve werkgevers. Werkbedrijf Lucrato is sinds dit voorjaar gecertificeerd PSO-adviseur en kan u helpen bij uw aanvraag.

Aantoonbaar
Veel bedrijven geven aan dat ze sociaal ondernemen of willen ondernemen. Bedrijven die zich daadwerkelijk inzetten om werkgelegenheid te creëren voor personen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie, komen in aanmerking voor het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen.
De Prestatieladder Socialer Ondernemen is een instrument dat inzichtelijk maakt welke organisaties meer dan gemiddeld bijdragen aan de werkgelegenheid van medewerkers met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. De PSO kent verschillende stadia van socialer ondernemen en stimuleert de ontwikkeling daarvan. Van de intentie om socialer te ondernemen (aspirant status) tot het niveau van koploper (trede 3 op de PSO).

Voordelen voor u
Met het PSO keurmerk draagt u aantoonbaar bij aan een betere samenleving. Het zichtbaar maken van Social Return speelt daarnaast steeds vaker een rol bij aanbestedingstrajecten. Een PSO-erkenning maakt het zodoende mogelijk om beter en effectiever in te schrijven op aanbestedingen. Ook zijn er steeds meer bedrijven die bij het uitbesteden van opdrachten rekening houden met de sociale bijdrage van de onderneming waar uitbesteed wordt.

Advies
De accountmanagers van Werkbedrijf Lucrato zijn gecertificeerd PSO-adviseur. Ze kunnen u begeleiden bij de aanvraag van het keurmerk, en bij het slim sociaal inrichten van uw bedrijf. Voor meer informatie of een afspraak kunt u contact opnemen met Erik Schrijver, e.schrijver@lucrato.nl; tel. 06 134 059 45 of met een van onze andere gecertificeerde accountmanagers via www.lucrato.nl/contact/.

Leave your comment