Inclusieve Technologische Kennismarkt

VR bril

Wil je weten hoe je met de inzet van inclusieve technologie werkprocessen kunt vereenvoudigen én personele uitdagingen beter het hoofd kunt bieden? Kom dan 16 juni naar de Technologische Kennismarkt.

Wat kun je verwachten?
‘Inclusieve technologie’ staat centraal tijdens deze kennismarkt. Dat is technologie die mensen met een arbeidsbeperking kan helpen om bepaalde werkzaamheden uit te voeren of die de duurzame inzetbaarheid van mensen bevordert. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Virtual Reality (VR) bril: Werkzoekenden zetten de bril op en krijgen een filmpje te zien over een specifiek beroep. Door middel van VR kunnen ze ervaren hoe een werkdag eruit ziet op het gebied van de werkzaamheden en daarnaast krijgen ze ook beeld van het bedrijf zelf.
  • Operation Support System (OSS): OSS is een geavanceerd soort beamer die op het juiste moment de gewenste werkinstructies kan projecteren op de werkplek. De vorm en de inhoud van deze projecties kan afgestemd worden op de behoefte en mogelijkheden van specifieke medewerkers. Op die manier worden medewerkers ondersteund en begeleid door de projecties.
  • Cobot: Een cobot is een fysieke robot die kan samenwerken naast en met mensen op de werkvloer. Een cobot kan veel voordelen bieden voor mensen met een (lichamelijke) beperking. Met de ondersteuning van een cobot kunnen zij hun werkzaamheden namelijk uitvoeren net als alle andere werknemers zonder beperking.

En er is nog veel meer te zien op 16 juni: een exoskelet, hololens, noise cancellation koptelefoon, 360° tour via VR, etc. Loop rond om verschillende technologieën te bezichtigen, uit te proberen en te bespreken met de desbetreffende technologieleveranciers.

Over TINT Apeldoorn
De Technologische Kennismarkt wordt georganiseerd door TINT (Technohub Inclusieve Technologie) Apeldoorn in samenwerking met VDL Weweler, Werkleerbedrijf Lucrato en A+O Metalelektro. TINT Apeldoorn heeft als doel met de inzet van nieuwe technologie mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij het vinden van betaald werk te helpen om zo duurzaam en volledig mogelijk inzetbaar te worden.

Praktische informatie en aanmelden
Donderdag 16 juni 2022 tussen 13.00 – 16.00 uur bij VDL Weweler, Ecofactorij 10, Apeldoorn met afsluitend een netwerkborrel. Je kunt je aanmelden voor de Technologische Kennismarkt door voor vrijdag 10 juni een mail te sturen naar info@vdlweweler.nl. Deelname is gratis.

Kom je ook? We verwelkomen je graag!