Goed bezochte banenmarkt in Epe

Banenmarkt in gemeentehuis Epe op 22 november.
Banenmarkt in gemeentehuis Epe op 22 november

Het gemeentehuis werd druk bezocht tijdens de Meet & Greet die door UWV, Gemeente Epe, Heerde en Werkleerbedrijf Lucrato was georganiseerd. Zo’n 200 aanwezigen ontmoetten elkaar bij de kraampjes van ongeveer veertig werkgevers in de zorg, techniek, sociale of facilitaire dienstverlening en logistiek. De Meet & Greet werd geopend door wethouders Maarten Heere en Wolbert Meijer van gemeente Epe en Heerde, beide tevens bestuurslid van Lucrato.

Verschillende werkzoekenden uit de regio kwamen langs om zich te oriënteren op werk of opleidingsmogelijkheden. Zo waren er groepjes mensen uit Oekraïne en statushouders die met een tolk langs de werkgevers liepen. Ook mensen die op zoek zijn naar nieuw of ander werk kwamen kijken. Naast de gesprekken die zij hadden met werkgevers, waren er borden waar actuele vacatures op te vinden waren.

Waardevolle contacten

Marian van Schie, één van de organisatoren van de markt meldt ook concrete resultaten: “Veluwse Bron heeft met negen mensen vervolgafspraken gemaakt en Gelder Thuiszorg biedt twee mensen een contract aan.” Het was een mooie middag, waar veel waardevolle contacten zijn gelegd die ongetwijfeld nog tot verdere concrete afspraken kunnen leiden.