Gezond aan het werk

Door het coronavirus ziet het dagelijks leven er voor iedereen anders uit dan normaalgesproken. Op je werk zijn er ook een aantal dingen anders. Je werkt op anderhalve meter van je collega's, je moet vaker je handen wassen en de looprichtingen zijn ook veranderd. Ook naast je werk zijn er misschien wel een aantal dingen veranderd. Iedereen gaat anders om met deze veranderingen.

Op deze pagina vind je informatie, tips en handige websites die je kunnen helpen om gezond aan het werk te blijven.

Op een aparte webpagina over het coronavirus hebben we een overzicht gemaakt van veelgestelde vragen en antwoorden voor werkgevers, extern gedetacheerde medewerkers, kandidaten uit de Participatiewet en medewerkers uit de sociale werkvoorziening of beschut werk over de maatregelen die Werkleerbedrijf Lucrato neemt rondom het coronavirus. Klik hier om naar de webpagina over het coronavirus te gaan.

 

MIND

De periode waar we nu in zitten is voor veel mensen stressvol. Als je te maken hebt met psychische klachten kan dit nog eens extra gelden. Misschien heb je meer dan anders last van angst, somberheid of andere klachten, of heb je minder hulp vanwege het coronavirus. Zoek je een antwoord op je vragen, contact, hulp, advies of misschien alleen wat afleiding? Kijk dan op de site van MIND

Oefenen.nl

Op de website van Oefenen.nl vind je allerlei oefeningen die je thuis helpen om te leren en om vaardigheden te verbeteren. Je vind er ook een stappenplan en instructievideo voor als je nog niet bekend bent met Oefenen.nl.
Klik hier om naar de website www.oefenen.nl te gaan.

 

Apeldoorn pakt aan

Wil je graag iets voor een ander doen of heb je zelf een hulpvraag? Kijk dan eens op de website van Apeldoorn pakt aan. Op de pagina 'Coronahulp: kleine klus, groot gebaar', komen hulpvraag en aanbod bij elkaar. Klik hier om naar de website te gaan.

Logo Stichting Lezen en Schrijven

Corona in begrijpelijke taal door Stichting Lezen en Schrijven

Er wordt veel informatie gedeeld over het coronavirus. voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven is deze informatie soms moeilijk te begrijpen. Daarom heeft Stichting Lezen en Schrijven twee animaties gemaakt die in begrijpelijke taal uitleggen hoe we samen kunnen voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt.