Gemeente Apeldoorn verlengt contract met Werkleerbedrijf Lucrato

Ondertekening 2

‘Ik ben echt een buitenmens. De hele dag op kantoor zitten is niks voor mij’, zegt de 39 jarige Fernando Pieper.

Samen met zijn vrouw en twee kinderen woont hij in de Maten. Sinds september 2020 is Fernando in dienst als algemeen groenmedewerker en maaimachine machinist bij de afdeling Beheer en Onderhoud van de gemeente Apeldoorn. Hiervoor werkte hij 15 jaar bij werkbedrijf Lucrato als algemeen medewerker, waar hij tevens allerlei groenwerkzaamheden verrichtte. De gemeente Apeldoorn heeft het contract met Lucrato voor 5 jaar verlengd.

Fernando is erg blij dat hij voor de gemeente Apeldoorn werkt: ‘Het is een goede werkgever en het is leuk werk.’ Hij had al een paar keer eerder bij de gemeente gesolliciteerd, maar was het toen helaas niet geworden. Maar nu wel. ‘De aanhouder wint!’, zegt hij vastberaden.

In zijn periode bij Lucrato haalde hij zijn diploma Algemeen Beroepshovenier. Dit komt goed van pas in zijn werk bij Beheer & Onderhoud. In de zomer is hij voornamelijk aan het maaien en snoeien, en met ‘obstakels maaien’. Dit is maaien rondom objecten als bomen en lantaarnpalen, gewapend met een bosmaaier. ‘Je weet wel, zo’n maaier waarbij het gras je om de oren vliegt’. In de winter houdt Fernando de wegen en fietspaden veilig door ze bladvrij te houden.

Lekker buiten aan het werk en onder de mensen zijn, dat vindt Fernando het leukst aan zijn werk. Hij gaan altijd met een groepje op pad en praat met geïnteresseerde voorbijgangers.
Daarbij is Fernando ook blij dat hij een bijdrage kan leveren aan de veiligheid en netheid van de algemene buitenruimte. Dat geeft een goed gevoel.

Dat goede gevoel is wederzijds. Afdelingshoofd Beheer & Onderhoud Michiel Bruins: ‘Dankzij Fernando en al zijn collega’s heeft Apeldoorn prachtig groen en ligt de buitenruimte er netjes bij. Werk is voor iedereen belangrijk; het zorgt voor zingeving en structuur. Natuurlijk betekent het dat je soms wat meer begeleiding moet bieden, maar iedereen hoort erbij. Zo’n samenleving willen we, dus willen we ook als werkgever ons steentje bijdragen. Daarom hebben we het contract met Lucrato voor 5 jaar verlengd. Het gaat om ongeveer 130 collega’s. Op de vraag of Fernando nog tips heeft zegt hij: ‘Blijf knokken voor wat je wilt, niet je hoofd laten hangen. Schouders eronder en gaan!’