Eiman werkt bij Gemeente Apeldoorn

Tijmen Klaasman en Eiman Alasaad
Eiman ondertekent het contract met JE Consultancy.

Eiman Alasaad is op 23 januari als financieel administratief medewerker begonnen bij de gemeente Apeldoorn. Dit is haar eerste echte baan in Nederland! Ze is heel blij. Eiman (spreek uit als Iman) kon aan de slag via JE Consultancy, die de gemeente helpt met het vinden van personeel.

Eiman kwam zes jaar geleden met haar man en kinderen vanuit Syrië naar Nederland. In Syrië werkte ze bij een overheidsinstelling, waar zij vastgoedcontracten controleerde. Na de inburgering in Nederland kwam Eiman in contact met Werkleerbedrijf Lucrato. Ze kreeg begeleiding om aan het werk te gaan en taalles. Ook volgde ze een opleiding tot data analist. Eiman wilde daarna graag aan de slag.

Overtuigd

“Bij Gemeente Apeldoorn zijn we altijd op zoek naar goede mensen’, vertelt Gerard Zijlstra, teammanager bij de afdeling Financiën & Control. ‘Het is voor het eerst dat een statushouder op deze afdeling gaat werken. Omdat werkervaring en diploma’s anders zijn dan die ik ken in Nederland, is het lastig om in te schatten wat iemand kan. Mijn collega’s waren overtuigd van de capaciteiten van Eiman. En dat ben ik ook.”

Ondersteuning bij vervullen SROI-verplichting

Eiman werd door Tijmen Klaasman (op de foto) van JE Consultancy aan de gemeente voorgesteld. Het bedrijf zocht naar mogelijkheden om aan de SROI-verplichting te voldoen en vond dat bij Werkleerbedrijf Lucrato via SROI-adviseur Frits Riesebos. Consulent Ilse van der Plas maakte vervolgens de match met Eiman. Eiman wordt tijdens haar eerste stappen in het Nederlandse beroepsleven goed begeleid. Na een maand is er al een tussentijds gesprek met alle partijen. Ook kan een jobcoach Eiman helpen als dat nodig is

Stapje voor stapje

Miranda werkt al 14 jaar op de afdeling Financiën & Control en werkt Eiman in. Zij leert haar hoe de gemeente werkt, hoe je facturen moet boeken en mailboxen beheert. “Er ligt veel werk te wachten. Gelukkig weet Eiman goed hoe ze met computers om moet gaan.”
Eiman heeft er heel veel zin in maar denkt wel dat het soms ook moeilijk kan zijn. “Ik zal aan veel dingen moeten wennen, zoals het grote gebouw.” Gelukkig hoeft ze dat niet alleen te doen en gaat alles stapje voor stapje, met Miranda en Ilse aan haar zijde.