Eerste editie Vacaturecafé Epe druk bezocht

foto; Hans van de Vlekkert
foto; Hans van de Vlekkert

Op dinsdag 3 april werd het in het gemeentehuis in Epe de eerste editie van Vacaturecafé Epe georganiseerd. Het Vacaturecafé is een ontmoetingsplek voor werkzoekenden en werkgevers om laagdrempelig met elkaar in contact te komen. Met 107 geregistreerde werkzoekenden lag de opkomst hoog.

Het aanbod vanuit de werkgevers was ook groot. Zo’n 19 werkgevers uit de regio waren aanwezig, waaronder VMI, Clondalkin, Gosschalk, Van Norel bouwgroep, Camping de Wildhoeve en Actief Werkt uit Vaassen. In totaal zijn er 80 vacatures aangemeld door de werkgevers. Tijdens het vacaturecafé kon er al direct een match gemaakt worden en zijn er diverse vervolgafspraken gemaakt tussen een werkgevers en werkzoekenden.

Erik Visser, wethouder Jeugd en jeugdzorg, Economie en arbeidsmarkt, Participatie en Onderwijs heette iedereen hartelijk welkom in het gemeentehuis. Hij ziet het Vacaturecafé als ‘een goed begin van een nieuwe start’ voor zowel werkgever als werkzoekende. “Ik ben blij met de opkomst. Zowel bedrijven als werkzoekenden zijn met velen gekomen.”

De aanwezige werkzoekenden konden interessante workshops volgen. Zo gaven de ‘CV-dokters’ van Werkbedrijf Lucrato advies over de cv’s van werkzoekenden met een CV-check. Mode en co (Kleren om te solliciteren) gaf kledingadvies en twee trainers van Werkbedrijf Lucrato organiseerde de training ‘Indrukwekkend kennismaken’, over de eerste indruk bij de werkgever. Vanuit UWV en Werkbedrijf Lucrato was er live-matching aanwezig.

Wegens het succes van de eerste editie staan er al twee nieuwe edities van het Vacaturecafé Epe gepland op dinsdag 3 juli en dinsdag 2 oktober 2018. Werkgevers kunnen zich voor deze edities al aanmelden door een e-mail te sturen naar: m.vanschie@lucrato.nl

Het initiatief voor het Vacaturecafé Epe komt van Werkbedrijf Lucrato en Team Epe van het netwerk ‘Regio Apeldoorn Scoort’. Tevens een samenwerking met het UWV en het Werkplein Activerium.

Leave your comment