Een badge to match: competentie-speeddate

badge to match 2

Op donderdagmiddag 19 april organiseerde FactorWerk een speeddate voor 50-plussers. Dit is op zich niet bijzonder maar de wijze waarop wel. Werkzoekende 50-plussers en werkgevers werden in contact gebracht op basis van competenties in plaats van opleiding en werkervaring. De bijeenkomst die plaats vond bij ACEC in Apeldoorn werd geopend door de voorzitter van FactorWerk, wethouder Johan Kruithof.

50-plussers
Een groot deel van de werkzoekenden in onze regio is 50-plusser. Kruithof benadrukt de toegevoegde waarde voor de arbeidsmarkt: “Vijftig-plussers hebben levens- en werkervaring en zijn flexibel inzetbaar. Steeds meer werkgevers gaan de waarde van deze groep werknemers ook zien en we hebben ze hard nodig de komende tijd.”

Matchen op competenties
Ondanks de gunstige economische omstandigheden komt een aantal groepen werkzoekenden nog niet aan de slag. Er is sprake van een mismatch op de arbeidsmarkt. Het matchen op competenties, bijvoorbeeld klantgerichtheid, biedt een mogelijkheid voor werkgevers om naar de talenten en vaardigheden van de kandidaten te kijken in plaats van opleiding en werkervaring. Hierdoor komen ze met andere werkzoekenden in contact. Ook voor werkzoekenden is dit een gelegenheid om na te denken over een ander beroep. Dit vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt. Deze matches werden tot stand gebracht door naambadges, die oplichten als werkgever en werkzoekende overeenkomende competenties hebben.

FactorWerk
De bijeenkomst werd georganiseerd door de gemeente Apeldoorn, Deventer Werktalent, Werkbedrijf Lucrato, Het Plein Zutphen, Delta en UWV. Alle partijen zijn partner van FactorWerk. FactorWerk is een samenwerking tussen verschillende organisaties en werkgevers in de arbeidsmarktregio Stedendriehoek en Noord-Veluwe om samen nog krachtiger en socialer te ondernemen.

Leave your comment