Dros Schoonmaakdiensten in het zonnetje

Dros Schoonmaakdiensten

Het is de maand van de 1000 voorbeelden! In deze maand bedanken we werkgevers die inclusief ondernemen hoog in het vaandel hebben staan. Onze voorzitter Sunita Biharie bracht hiervoor onder andere een bezoek aan Ronald Dros, directeur van Dros Schoonmaakdiensten en aan een aantal medewerkers die via Lucrato bij Dros werken.

Lucrato werkt al sinds 2007 samen met Dros. Sinds 2015 is de samenwerking uitgebreid doordat Dros ook verantwoordelijk is geworden voor de schoonmaakwerkzaamheden in de panden van Lucrato. Dit onder de geweldige begeleiding van rayonleidster Elise Scherling. Samen met een voorman en een meewerkend voorman heeft zij de verantwoording voor 15 WSW medewerkers en diverse stagiaires vanuit onder andere Pluryn, Aventus, De Bolster en het UWV. Er werken momenteel meer dan 30 medewerkers via Lucrato bij Dros. De medewerkers ontwikkelen diverse vaardigen zoals schoonmaak methodes, hygiëne en uiterlijke verzorging en werknemersvaardigheden zoals op tijd komen.

Bij Dros krijgt iedereen een kans, en indien nodig ook een tweede kans. Ronald Dros: “Wij kijken naar wat iemand kan, naar de mogelijkheden, en niet naar de belemmeringen. Sociaal ondernemen? Dat doen wij gewoon.” En de medewerkers? Die voelen zich helemaal op hun plek bij Dros. Vol trots vertelden Gert, Jimmy en Ricardo over de werkzaamheden die ze uitvoeren.

Sunita Biharie: “Dros is een sociale ondernemer met hart voor de zaak maar zeker ook voor z’n werknemers. Dros laat in de praktijk zien wat samen sterker echt betekent. Met recht een ondernemer die we graag in het zonnetje zetten!”.