Dienstverlening Oekraïense vluchtelingen uitgebreid naar Heerde

Banner Oekraïense mdw in Heerde

Sinds 1 december 2022 is de dienstverlening die Werkleerbedrijf Lucrato verzorgt voor Oekraïense vluchtelingen die verblijven in de gemeente Heerde, en op zoek zijn naar werk, verder uitgebreid. Deze dienstverlening bestaat onder andere uit inloopochtenden bij hotel en opvanglocatie ‘Groot Stokkert’ in Wapenveld. Hier kunnen Oekraïners elke dinsdag- en donderdagochtend tussen 9.00 – 12.00 uur langskomen om hun arbeidsmogelijkheden te bespreken met een medewerker van Lucrato.

Vacaturewand

Op de dinsdagochtend is ook een collega van Gemeente Heerde aanwezig. Handig als er vragen zijn over bijvoorbeeld het aanvragen van leefgeld bij de gemeente. Verder wordt een vacaturewand ingericht waarop vacatures worden gepubliceerd. Oekraïense werkzoekenden kunnen hierdoor 7 dagen per week reageren op een passende baan. Daarnaast worden bij Groot Stokkert banenmarkten georganiseerd om werkgevers en Oekraïense werkzoekenden met elkaar in contact te brengen.

Meer maatwerk

Frits Riesebos, Werkleerbedrijf Lucrato: “Vanuit Lucrato verzorgen we al enige tijd de dienstverlening voor Oekraïense werkzoekenden in onze regio. Heel fijn dat we dit nu verder kunnen uitbreiden voor de gemeente Heerde en daardoor meer maatwerk kunnen leveren aan Oekraïense werkzoekenden en aan werkgevers.”

Meer informatie of vragen? Of wilt u een vacature aanmelden? Neem dan contact op met Frits Riesebos van Werkleerbedrijf Lucrato via f.riesebos@lucrato.nl.