Consulent/Screener Beschut Werk (24 u/pw)

Motiveer en stimuleer jij graag (voornamelijk jonge) mensen in hun arbeidsontwikkeling? Vind je het belangrijk om het screeningsproces van Beschut Werk op een goede manier uit te voeren? Sta je stevig in je schoenen? Werk je daarnaast ook nog eens graag voor een maatschappelijke organisatie waar je echt het verschil kan maken? Dan is dit de functie voor jou!

Beschut Werk is een voorziening in de Participatiewet voor mensen met een arbeidsbeperking die intensieve begeleiding en veel aanpassing in hun werk nodig hebben. Werkleerbedrijf Lucrato voert de voorziening Beschut Werk uit voor de gemeenten Apeldoorn, Epe en Heerde. Inmiddels hebben wij ruim honderd medewerkers met de indicatie Beschut Werk in dienst en dit aantal zal de komende jaren verder groeien.

Wie zijn wij?

Werkleerbedrijf Lucrato is dé arbeidsbemiddelaar voor mensen die vanwege lichamelijke, psychische of sociale belemmeringen ondersteuning nodig hebben bij het vinden van betaald en duurzaam werk in de gemeenten Apeldoorn, Epe en Heerde. Ook ondersteunen we werkgevers die sociaal willen ondernemen.
Onze naam staat voor winst. Omdat we geloven dat werken op meerdere manieren winst oplevert: sociale, maatschappelijke en economische winst.

Wat ga je doen?

Als consulent/screener Beschut Werk kom je werken in een professioneel team
(bestaande uit consulenten, teammanager en praktijkbegeleider). Gezamenlijk zijn jullie verantwoordelijk voor de instroom, begeleiding en ontwikkeling van kandidaten en medewerkers met een indicatie Beschut Werk.
De kandidaten die instromen in Beschut Werk zijn vooral jongeren uit het VSO/Pro onderwijs. De eerste jaren van hun dienstverband staan in het teken van ‘leren werken’ en arbeidsontwikkeling met als doel een duurzame en passende werkplek te vinden, als het kan bij een reguliere werkgever.

De functie

De consulent Beschut werk is een bestaande functie binnen het team Beschut Werk. Het uitvoeren van de screening is nieuw binnen deze functie. De belangrijkste taken in het screeningsproces zijn:

  • Behandelen van aanvragen ‘Screening Beschut Werk’;
  • Het begeleiden en informeren van kandidaten gedurende de screeningsperiode;
  • Onderhouden van contact met stagebegeleiders, ambulante begeleiders en/of familie en afstemming met het UWV;
  • Uitvoeren van (dossier)onderzoek, maken van een analyse en schrijven van een adviesrapportage in samenwerking met de collega’s Beschut Werk;
  • Het aanvragen van het advies Beschut Werk bij het UWV of het doorverwijzen naar andere dienstverlening als de kandidaat niet in aanmerking komt voor Beschut Werk.

Verder zul je een deel van de uren werkzaam zijn in de rol van consulent. In die rol ben jij de regiehouder van het ontwikkeltraject van de medewerker en werk je nauw samen met de teammanager(s) om het beste uit de medewerker te halen.
Je begeleidt/coacht de medewerkers met een Beschut Werk-indicatieop een methodische en gestructureerde wijze. Ook voer je (in afstemming met collega’s) verschillende netwerkactiviteiten uit zoals voorlichting/kennissessies aan interne collega’s en externe partijen (praktijkbegeleiders PrO/Vso, trajectregisseurs gemeente Apeldoorn/Epe/Heerde, Arbeidsdeskundigen UWV, etc.).

Jouw profiel

Je hebt een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur toegepaste psychologie of een opleiding tot arbeidsdeskundige. Je hebt kennis van de wet- en regelgeving en ervaring met Beschut Werk. Je kunt kandidaten/medewerkers op een positieve manier motiveren en stimuleren, je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en je kunt methodisch werken.

Ons aanbod

Wij bieden je een gevarieerde functie binnen een dynamische werkomgeving in een enthousiast team waar je echt het verschil kunt maken. Het betreft een functie van 24 uur per week. Afhankelijk van kennis en ervaring ligt het salaris tussen € 2.865,00 en € 4.206,00 bruto per maand (op fulltime basis, excl. IKB budget van 17,05%). Het betreft een tijdelijke functie voor in eerste instantie de duur
van 1 jaar.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Hanneke Oomes, personeelsadviseur, telefoon 06 109 224 26. Sollicitaties met CV en motivatiebrief kun je tot 5 december 2022 mailen naar sollicitatie@lucrato.nl, o.v.v. consulent Beschut Werk.