Burgemeesters Apeldoorn en Epe bezoeken Lucrato

Vrijdag 11 september brachten dhr. Ton Heerts, burgemeester van Apeldoorn en dhr. Tom Horn, burgemeester van Epe, een bezoek aan Lucrato. Erg leuk ze te mogen verwelkomen! Gestart werd met een korte en boeiende presentatie over de activiteiten van Lucrato. Het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk en de samenwerking hierin tussen verschillende partijen zijn onderwerpen waar beide burgemeesters duidelijk nauw bij betrokken zijn. Dhr. Ton Heerts: “Het is heel belangrijk dat beroepsonderwijs en sociale werkbedrijven nauw samenwerken om jonge mensen aan het werk te helpen. Ik vind het mooi om te zien dat Lucrato hier actief mee bezig is.

Daarna volgde een rondleiding door de organisatie en kregen de burgemeesters uitleg over het traject dat kandidaten bij Lucrato doorlopen. Wat indruk maakte op beide burgemeesters was de focus op wat een kandidaat juist wel kan. Tom Horn van Epe: “Vaak wordt de nadruk gelegd op wat iemand niet meer kan, heel positief om te zien dat hier de focus ligt op de talenten van een kandidaat.” Het bezoek werd door de burgemeesters als zeer positief ervaren en beide dragen Lucrato duidelijk een warm hart toe.

Vervolgens werd een toelichting gegeven op het innovatieve oriëntatie instrument, mede ontwikkeld door Lucrato, waar kandidaten op kunnen kijken voor vacatures. Werkgevers kunnen hier bedrijfsfilms en beroepenvideo’s uploaden en kandidaten kunnen op virtuele wijze een kijkje in de keuken nemen van een groot aantal bedrijven. Tot slot werd een kijkje genomen in de hal waar kandidaten aan het werk zijn voor Royal Talens.

Het bezoek werd door de burgemeesters als zeer positief ervaren en beide dragen Lucrato duidelijk een warm hart toe.