Baltus, gemeente Epe en Werkleerbedrijf Lucrato werken samen voor ‘fleurige actie’

Tassen met Baltus Bloembollen

Door de coronacrisis heeft Hans Baltus, eigenaar van Baltus Bloembollen, een enorm overschot aan bloembollen. En dat terwijl de bloembollen nú de grond in moeten. Samen met de gemeente Epe bedacht Baltus een actie, onder het motto ‘Laat Nederland weer bloeien!’

Ondernemer in hart en nieren
Baltus is een ondernemer in hart en nieren. Voor deze actie dacht hij dus meteen aan collega-ondernemers in de gemeente Epe. Die steekt hij met een tasje vol bloembollen graag een “fleurig hart onder de riem”. Gewoonlijk werken voor Baltus veel mensen van Werkleerbedrijf Lucrato. Hun werk is vanwege het coronavirus op locatie stilgelegd. Sommigen van hen werken wel vanuit huis.

1500 tasjes
Ook Werkleerbedrijf Lucrato is betrokken bij de bloembollenactie. Baltus zorgde voor de bloembollen en voor de faciliteiten. Medewerkers van Werkleerbedrijf Lucrato vulden 1500 tasjes met 5 zakjes vol verschillende bloembollen. En samen met medewerkers van de gemeente brachten zij de tasjes rond naar ondernemers. Ook de zorginstellingen in de gemeente Epe kregen zo’n cadeautje, want ook daar konden ze een fleurig hart onder de riem wel gebruiken.

Uiteraard gebeurt alles corona-proof, op anderhalve meter afstand.