Backwerk maakt het verschil

Silvester Tollenaar

We sluiten de week van de 1000 voorbeelden af met een digitaal bezoek van wethouder Maarten van Vierssen van de gemeente Apeldoorn aan Backwerk. Backwerk is een bakery-café waarbij gasten  in een warme, gezellige omgeving de heerlijkste en altijd vers bereide gerechten direct kunnen kiezen. Het ‘blik van waardering’ werd overhandigd aan franchisenemer Silvester Tollenaar, die in december 2019 de locatie van Backwerk opende middenin het centrum van Apeldoorn.

Kort na de opening zocht hij contact met Werkleerbedrijf Lucrato en heeft hij vrijwel direct een aantal mensen aangenomen op contract. Het sociaal ondernemen bevalt hem erg goed. “Ik vind het belangrijk dat mensen persoonlijke groei doormaken. In samenwerking met Lucrato lukt dat heel goed. De mensen die ik vanuit Lucrato in dienst heb, doen veel in de voorbereiding van bijvoorbeeld de verse broodjes. We hebben handboeken waarin precies staat uitgelegd hoe een gerecht gemaakt moet worden. Daardoor kunnen ze dit helemaal zelfstandig doen.”

Maarten vindt het een eer om Backwerk in het zonnetje te mogen zetten: “Jij maakt als ondernemer echt het verschil als het gaat om samen, sociaal ondernemen.” En als afsluiting doet hij nog een oproep: “Help mooie lokale ondernemers zoals Backwerk deze periode door en koop lokaal!”