Screening Persoon en Werk

Wilt u snel inzicht in de capaciteiten, motivatie en arbeidsinteresse van uw kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt? Met de Screening Persoon en Werk screenen de psychologen van het Lucrato ArbeidsDiagnosecentrum uw kandidaat en bieden u en uw kandidaat concrete aanknopingspunten voor oriëntatie op de arbeidsmarkt of opleiding. Zo kunt u efficiënt en onderbouwd uw kandidaat helpen bij het vinden van (ander) werk.

Voor wie is de Screening Persoon en Werk?

De Screening Persoon en Werk is geschikt voor alle doelgroepen die onder de Participatiewet vallen. Voor mensen die daarnaast psychische beperkingen of gedragsproblemen hebben, adviseren we een Praktijkassessment of een Arbeidsmogelijkhedenonderzoek.

Het onderzoek

Snel resultaat

De Screening Persoon en Werk is snel, beknopt en uitermate geschikt voor iedereen die aanknopingspunten wil in de zoektocht naar (ander) werk. In korte tijd krijgt de kandidaat een basis voor verdere oriëntatie op de arbeidsmarkt.

Goede basis

Door middel van een gesprek en diverse psychodiagnostische vragenlijsten en testen brengen we capaciteiten, drijfveren, persoonlijkheid en arbeidsinteresse van een kandidaat in kaart. De uitkomsten geven een basis voor de verdere zoektocht naar werk of voor het starten van een opleiding.

Concrete aanknopingspunten

In een persoonlijk gesprek met de kandidaat en eventueel de opdrachtgever bespreken we onze bevindingen en geven we concrete aanknopingspunten waarmee de kandidaat verder kan. De resultaten van de diverse testen worden in een geautomatiseerde rapportage vastgelegd.

De inzet voor de kandidaat

De screening duurt gemiddeld twee dagdelen.

Interesse in de Screening Persoon en Werk?

Wilt u ook weten wat uw kandidaat kan of wil? Wij ontmoeten u graag voor een vrijblijvend gesprek. Bel ons voor een afspraak op tel. 055 549 26 78.