Praktijkassessment

Wilt u uw kandidaat met fysieke of mentale klachten succesvol laten re-integreren? Met behulp van een Praktijkassessment geven de psychologen van het Lucrato ArbeidsDiagnosecentrum u graag een gedegen advies over de arbeidsmogelijkheden van uw kandidaat.

Voor wie is het Praktijkassessment?

Het Praktijkassessment is met name geschikt voor kandidaten met fysieke of mentale klachten die lang niet gewerkt hebben of beperkt belastbaar zijn en (moeten) gaan re-integreren.

Het onderzoek

Uitgebreid observeren

Tijdens het Praktijkassessment besteden we uitgebreid aandacht aan het goed observeren en onderzoeken van de mogelijkheden en beperkingen die een kandidaat heeft. Dit doen we gedurende een langere periode, omdat we uit ervaring weten dat dit leidt tot meer succes op de lange termijn. De praktijkopdrachten vinden plaats in een veilige setting en passen bij het niveau en de belastbaarheid van de kandidaat.

Totaalbeeld

Om tot een helder totaalbeeld te komen, worden observaties in de praktijk gecombineerd met resultaten uit verschillende psychodiagnostische tests. Op deze manier ontstaat er een helder beeld van het werk- en denkniveau, persoonlijkheid, copingstijl en arbeidsinteresses. Dit wordt door psychologen in de praktijk getoetst door middel van werkopdrachten. Daarbij observeren wij onder meer hoe iemand te werk gaat, omgaat met collega’s, wat het werktempo is, onder welke omstandigheden iemand het beste functioneert en welke kwaliteiten en valkuilen belangrijk zijn. Uiteraard gaan we ook uitgebreid in gesprek met de kandidaat en wordt deze zorgvuldig begeleid.

Concreet advies

Het Praktijkassessment wordt afgesloten met een persoonlijk gesprek met de kandidaat en eventueel de opdrachtgever waarin we concreet advies geven over de reële arbeidsmogelijkheden. In een uitgebreide maatwerkrapportage geven we een overzicht van wat de kwaliteiten en belemmeringen van de kandidaat zijn en welke passende vervolgstappen wij adviseren.

De inzet voor de kandidaat

Het Praktijkassessment wordt op maat ontwikkeld, afhankelijk van de vraag en behoefte. Gemiddeld duurt een Praktijkassessment 2 tot 4 dagdelen per week, gedurende 6 weken.

Interesse in het Praktijkassessment?

Wilt u ook een onderbouwd advies ontvangen over de reële arbeidsmogelijkheden van uw kandidaat? Wij vertellen u er graag meer over tijdens een vrijblijvend gesprek. Bel ons voor een afspraak op tel. 055 549 26 78.