Wethouder Joon op bezoek bij Lucrato

Wethouder Joon komt op bezoek bij Lucrato op donderdag 23 juni 2022

Op donderdag 23 juni bracht Jeroen Joon, wethouder Ruimte, Economie en Ondernemende stad, een werkbezoek aan Werkleerbedrijf Lucrato. Hij ging in gesprek met ondernemers als Arjen Pruim van Keolis over inclusief ondernemen. Verder kreeg hij een kijkje achter de schermen bij onder andere Backwerk en Synensis waar mensen vanuit Lucrato gedetacheerd zijn.

Sterk naar Werk
Bij Lucrato vertelde consulente Nuray Aydin over het Sterk naar Werk programma voor statushouders. Het programma biedt een plek waar nieuwkomers zich welkom voelen, waar ze in aanraking komen met werk en waar ze een op maat gesneden programma volgen met als doel uit te stromen naar een reguliere baan. De Syrische Fadia vertelt aan wethouder Joon over haar ervaringen. Ze was in Syrië lerares op een basisschool en zou nu dolgraag willen werken in een bibliotheek. Het Sterk naar Werk programma helpt haar op weg.

Jeroen Joon: “Wat mij vooral opvalt na dit werkbezoek is dat mensen veel sneller aan het werk willen dan onze wetgeving toelaat. Hier valt nog heel wat te winnen. Het Sterk naar Werk programma is een prachtig voorbeeld van hoe mensen geholpen worden om weer in het normale werkproces te komen.”